Hlavní obsah

Pozvu mančaft na pizzu, prozradil plzeňský kouč Vrba motivaci na Spartu

Na trénincích čokoládky, před nedělním ligovým zápasem se Spartou slib, že zve mužstvo na pizzu. Tedy, pokud jeho svěřenci zabojují a proti Pražanům uspějí. I takovou motivaci volí nový kouč fotbalistů plzeňské Viktorie Pavel Vrba před duelem, který bude nesporně šlágrem ligového kola. „Možná ale, že vymyslím ještě něco jiného,“ prozradil v rozhovoru pro Sport.cz, že chce svůj tým maximálně nažhavit.

Článek

Cožpak je zapotřebí motivaci ještě dál zvyšovat? Vždyť proti vám vyrukuje Sparta a vy máte v kádru hned deset hráčů, kteří Letnou prošli. Už to musí být motivace jako hrom.

A také že je. Zvláště, když někteří moji svěřenci neodcházeli ze Sparty do Plzně v situaci právě ideální a tudíž předpokládám, že se budou chtít ukázat. Výhoda by tudíž měla být na naší straně.

Takže asi i vy jste před obnovenou premiérou na české ligové scéně patřičně natěšený...

To nepopírám, protože navíc doufám, že budeme proti Spartě bodovat.

Opravdu si proti Spartě tolik věříte? Vždyť za vašeho předchůdce Jaroslava Šilhavého neměla Plzeň na domácím hřišti výsledky dvakrát valné!

Když se zdravě vyhecujeme a dáme do zápasu všechno, šanci na bodový zisk určitě máme. A to přesto, že Sparta má silný tým s velkými ambicemi.

A také problémy, které jí zmítají a jež vedly stejně jako v Plzni k výměně trenérů. I to by vám mohlo nahrávat...

Problémy Sparty neřeším, ani nekomentuji, protože jsou vnitřní záležitostí Pražanů. A příchod Jozefa Chovance na trenérskou lavičku rovněž ne, protože pro letenský tým de facto ničím novým není. Už proto, že Chovanec je s mužstvem dlouho sžitý, dokonale ho zná a tudíž se o žádnou zásadní změnu na sparťanské lavičce nejedná.

Zato v Plzni k zásadní změně došlo, neboť vy jste před deseti dny vystřídal Jaroslava Šilhavého a začal mužstvu ordinovat své metody.

Reprezentační přestávka nám přišla vhod , neboť jsme mohli trénovat dvoufázově a hlavně se navzájem lépe poznat. Hráči měli čas pochopit moji trenérskou filosofii i tom, co od nich bude vyžadovat.

Však si také pochvalovali, že tréninky jsou zajímavější, že za odměnu dostávají čokoládičky...

To bylo a je pouze zpestření. Když hrají na tréninku proti sobě, sladká odměna je vždy o něco víc motivuje.

Čím je budete motivovat před zápase se Spartou?

Když uspějeme, pozvu celé mužstvo na pizzu. Anebo vymyslím ještě něco jiného, abych je do zápasu pořádně nažhavil. Každopádně jim před utkáním oznámím, jakou osobní prémii vypisuji já.

Za výhru, nebo i za bod? S čím budete spokojen?

To budu schopen říci až po zápase, ale jsem přesvědčen, že  máme mančaft, který Spartu o body obrat může.

Reklama

Související témata: