Hlavní obsah

Teplice - Ml.Boleslav 2:3Papadopulos dvěma góly nasměroval Boleslav k výhře v Teplicích

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Procházka 0 : 1
55. Papadopulos 0 : 2
62. Papadopulos 0 : 3
69. Stožický 1 : 3
79. Mahmutovič 2 : 3

TEPLICE

Fotbalisté Mladé Boleslavi zvítězili nedělním v utkání 10. ligového kola v Teplicích 3:2. Středočechy dostal do vedení stoper Procházka a po přestávce dvěma góly zvýšil Papadopulos už na 3:0. I když se utkání zdálo být rozhodnuté, domácí probudil první gól Stožického a když přidal druhý Mahmutovič, začali se tlačit za vyrovnáním. Boleslav ale závěr ubránila a připravila Teplickým první domácí prohru od května.

Článek

Mladá Boleslav vedla v Teplicích po hodině hry třígólovým rozdílem, když se dvakrát prosadil Papadopulos. Domácí dokázali díky střídajícím hráčům snížit na rozdíl jediné branky. Středočeši celkově odehráli devátý ligový zápas bez porážky. „Jsem spokojen s výsledkem, ale ne se závěrem utkání. Soupeře jsme pustili k zdramatizování zápasu. Navíc mě mrzí i zranění brankáře Millera v nastaveném čase,“ konstatoval trenér hostí Pavel Hapal.

Po necelé čtvrthodině poslal Mareš míč do pokutového území a Miller ho vyrazil ke Štohanzlovi, který přestřelil. Boleslavští zahrozili po průniku Mendyho, po němž následoval rohový kop. Rozehrál jej Sylvestre tak precizně, že balón doputoval přes Rajnocha k volnému V. Procházkovi, který překonal Belice. Hosté po vedoucím gólu nabrali sebevědomí a připravili si několik dalších střeleckých pokusů. Naopak domácí zápolili s nervozitou. Středočeši působili i po pauze jistějším dojmem a vypracované akce dokázali gólově zakončit. V rozmezí sedmi minut se dvakrát trefil Michal Papadopulos.

„Myslím, že jsem byl důraznější, než domácí obránci. Jsem rád, že jsem se trefil asi po sedmi kolech a hned dvakrát. Góly věnuji svému kamarádovi Liboru Žůrkovi ze Zlína, který se stal otcem dcery,“ pravil autor dvou branek.

Teprve pak se Tepličtí zvedli a střídající Stožický po několika minutách na hřišti snížil. Doležalovu dělovku Miller jen s námahou vyrazil, ale vzápětí se prosadil Mahmutovič, který byl na trávníku sotva čtyři minuty. Zápas dostal nový náboj a Teplice byly blízko vyrovnání. Stožického střela z trestného kopu šla jen těsně nad břevno a v samotném finiši nedokázali dopravit míč do sítě z bezprostřední blízkosti Jun a Mahmutovič.

Teplický kouč Jiří Plíšek si posteskl: „Jsem obrovsky zklamaný průběhem zápasu do stavu 0:3, kdy hráči nesplnili vůbec nic, co jsme po nich chtěli. Začali jsme hrát až posledních dvacet minut. Dohnat výrazné manko proti tak kvalitnímu soupeři bylo nad naše síly. Mám výhrady k rozhodčímu, že neodpískal penaltu za ruku hostí v pokutovém území.“

FK Teplice - Mladá Boleslav 2:3 (0:1)
Branky: 69. Stožický, 79. Mahmutovič - 55. a 62. Papadopulos, 17. Procházka, Rozhodčí: Kocián - Hojsík, Jiřík. ŽK: Sabou, Ljevakovič - Procházka, Řezníček. Diváci: 3200.
Teplice: Belic - Vidlička, Matula, Lukáš, Rosa - Štohanzl (74. Mahmutovič), Sabou, Ljevakovič (64. Doležal), Verbíř (64. Stožický) - Mareš, Jun. Trenér: Plíšek.
M. Boleslav: Miller (90+5. Kubásek) - Kalina, Procházka, Janíček, Mach - Mendy, Sylvestre, Rajnoch, Kysela - Pecka (87. Opiela), Papadopulos (80. Řezníček). Trenér: Hapal.

Reklama

Související témata: