Hlavní obsah

Slavia - Kladno 5:0Slavia doma rozstřílela Kladno 5:0

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Šmicer 1 : 0
56. Černý 2 : 0
69. Ivana 3 : 0
86. Volešák 4 : 0
90. Ivana 5 : 0

PRAHA

Fotbalisté Slavie Praha se díky nedělní výhře 5:0 nad Kladnem vrátili do čela tabulky a navíc ve své tvrzi opět nedovolili soupeři skórovat. Pověst specialisty na Kladno potvrdil ve svém 99. ligovém utkání Šmicer, jenž se trefil už po jedenatřicáté v české nejvyšší soutěži a rozradostněl více než 11 tisíc slávistických fandů na stadiónu v Edenu.

Článek

Ve třetí minutě se dostal po chybě hostujícího Strnada k míči Krajčík, ale střela z 18 metrů se mu nepovedla. Na konci první desetiminutovky se po kontaktu s obráncem ocitl na zemi v pokutovém území slávistický kanonýr Necid, ale sudí Královec nechal sporný zákrok bez povšimnutí.

Úvodní tlak domácích korunoval ve 14. minutě chytrým přehozením gólmana Vladimír Šmicer a oslavil tak svůj 99. zápas v české nejvyšší soutěži. Slávistická ikona se nečekaně objevila na hrotu spolu s Necidem a pětatřicetiletý hráč svou třetí brankou v sezóně potvrdil, že se mu proti Kladnu daří. V loňské sezóně se totiž trefil v obou utkáních.

"Tušili jsme, že kladenští přijedou do Edenu se zabezpečenou obrannou. Chtěli jsme dát brzký gól, což se nám celkem podařilo," řekl po zápase spokojený trenér Slavie Karel Jarolím.

Prosadit se mohl i tuniský reprezentant Tijani Belaid, ale jeho polostřelu polopřihrávku z úhlu si srazil těsně vedle vlastní tyče obránce Killar. Ve 35. minutě se do brejku dostal Šmicer, zpětnou přihrávkou našel nabíhajícího Černého, ten však mířil těsně vedle levé tyče.

Černý se dočkal ve druhém poločase

Krásný signál předvedli divákům domácí hráči, ale Černý po sklepnutí od Necida těsně minul. Ve druhém poločase se aktivní Černý přeci jen dočkal. V 56. minutě se dostal k centru Krajčíka a zblízka nekompromisně prostřelil Pavlíka. "Druhá branka rozhodla o všem. Pak už bylo jen otázkou času, jestli skóre naroste," doplnil Jarolím.

Po více než hodině hry opustil hřiště Šmicer a nahradil ho slovenský útočník Milan Ivana, který se po pěti minutách pobytu na hřišti prosadil a střelou o tyč poslal sešívané do vedení o tři branky. Zpola zaplněný Eden hnal své miláčky stále dopředu a přicházely další šance. V 76. minutě se na hranici vápna uvolnil Krajčík a gólman Pavlík měl s jeho bombou velké problémy.

Na 4:0 upravil v 86. minutě střídající Volešák, když do sítě dorazil vyraženou střelu Šenkeříka. Na konečných 5:0 stanovil v nastaveném čase po sólu napříč pokutovým územím druhou brankou v utkání Ivana. Sešívaní se díky výhře posunuli opět na vedoucí příčku lligy a doma drží bilanci sedmi zápasů v letošní sezóně bez inkasovaného gólu.

"Musím poblahopřát soupeři k vysokému vítězství. Je to pro nás kruté, ale soupeř byl dnes nad naše síly," řekl po utkání hostující kouč Martin Hřídel.

Slavia Praha - Kladno 5:0 (1:0)
Branky: 14. Šmicer, 56. Černý, 69. a 90. Ivana, 86. Volešák. ŽK: Procházka, Smutný, Herzán (všichni Kladno). Diváci: 11 285. Rozhodčí: Královec - Handlíř, Lakomý.
Slavia: Vanika - Krajčík, Suchý, Brabec, Hubáček - Belaid (68. Volešák), Jarolím, Tavares, Černý - Šmicer (63. Ivana), Necid (75. Šenkeřík). Trenér: Jarolím.
Kladno: Pavlík - Procházka (62. Gross), Beneš, Killar, Jurkič - Smutný (62. Zachariáš), Herzán, Strnad, Cigánek - Zoubele (75. Holub), Švejnoha. Trenér: Hřídel.

Reklama

Související témata: