Hlavní obsah

Příbram - Zlín 3:0Huňa zařídil hattrickem výhru Příbrami nad zoufalým Zlínem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Huňa (penalta) 1 : 0
29. Huňa 2 : 0
60. Huňa 3 : 0

PŘÍBRAM

Fotbalisté Příbrami si v neděli připsali třetí podzimní výhru, když parádním výkonem smetli v utkání 10. kola zoufalý Zlín. Hrdinou Středočechů byl kapitán Daniel Huňa, který vstřelil hattrick. „Jde o jednoho z nejdůležitějších hráčů v týmu. Ale sám by zápas nevyhrál. Celý tým odvedl fantastický výkon,“ říkal Massimo Morales, trenér Příbrami.

Článek

Jeho svěřenci v první půli jasně dominovali. Slušně kombinovali, hráli agresivně. Zejména Malár s Konečníkem na levé straně zlínské sestavy dopřávali domácím dostatek prostoru k útočným výpadům. Z prvního ataku ještě Huňa v pádu minul, ale záhy bylo s Moravany zle. Zbožínek totiž Oliveiru skosil v malém vápně a Huňa z penalty pálil neomylně.

„Začali jsme nervózně, ale po patnácti minutách jsme dostali hru pod kontrolu,“ přemítal Morales. Neškodného soupeře pak dorazil druhým gólem znovu Huňa, když po parádním pasu Tarczala obhodil Konečníka a pod vyběhnuvším Baránkem zvýšil! „Tím pro nás zápas skončil. Druhý poločas byl tragický,“ posteskl si Ladislav Minář, trenér Zlína.

Hosté s výjimkou jedné standardní situace, kterou zakončili nepřesně, nebyli neškodní. A dál hořeli v defenzivě. Po Klesově centru zprava pálil Oliveira přesně k tyči, ale Baránek stačil míč vyrazit. A těsně před půlí pak Tomašák z přímého kopu jen o milimetry přestřelil.

Zlín se nedostal k jediné střele na branku

Po přestávce Zlín zabředl do totální deprese. Domácí dobře kombinovali, zejména Borek byl k neudržení. A po hodině hry byla Příbram odměněna, když centr Tomašáka zleva sice hlavou poslal Oliveira jen do tyče, ale Huňa pohotově dorazil.

Domácí dohrávali v pohodě, parádně kombinovali, hosté je marně naháněli. Klesa prošel zprava přes dva hráče a trefil tyčku, unikajícího Huňu musel Kroča sundat jen za cenu žluté karty. Nicméně větší debakl už hosté nedopustili a odjeli s ohledem na zoufalý výkon s přijatelným přídělem.

„V druhém poločase jsme měli hru jednoznačně v moci. Napadali jsme Zlín celý zápas, pustili je do jediné šance, kterou špatně vyřešili. Fakt, že nevystřelili ani jednou na branku byl důsledkem naší dobré obrany,“ chválil tým Morales.

FK Příbram - Tescoma Zlín 3:0 (2:0)
Branky: 16. z pen., 29. a 60. Huňa. Rozhodčí: Matějek - Wilczek, Slavík. ŽK: Malcharek, Zbožínek. Diváci: 3283.
Příbram: Slavík - Plašil, Müller, Nohýnek, Pleško - Klesa, Borek, Tarczal, Tomašák (78. Kalabiška) - Huňa, De Oliveira (86. Fantiš). Trenér: Morales.
Zlín: Baránek - Malcharek, Kroča, Zbožínek, Konečník - Kraus (72. Vyskočil), Šmahaj, Zúbek, Malár (46. Musil) - Bača, Kroupa (61. Žůrek). Trenér: Minář.

Reklama

Související témata: