Hlavní obsah

Budějovice - Olomouc 1:1Budějovice odvrátily prohru s Olomoucí dvě minuty před koncem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Melinho 0 : 1
88. Mezlík 1 : 1

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Fotbalisté Českých Budějovic prodloužili ligovou neporazitelnost pod novým trenérem Pavlem Tobiášem už na šest zápasů. V utkání 10. ligového kola s Olomoucí si však připsali už pátou remízu při jediné výhře, což je drží ve spodní části tabulky. Dlouho dokonce prohrávali po Melinhově proměněné penaltě, ale dvě minuty před koncem srovnal na 1:1 domácí žolík Mezlík.

Článek

Jihočeši se po bídném vstupu do sezony se změnou trenéra viditelně zvedli, ale úvod dnešního duelu prospali. Chyběl jim pohyb i kloudná přihrávka a Olomouc brzy vycítila, že dnes má velkou šanci na Střeleckém ostrově uspět. V 5. minutě domácím poprvé zatrnulo, když Horejš srazil nepřesnou střelu směrem na svoji branku, ale Kučera pohotově zareagoval.

Dynamu zle zatápěl především hostující dispečer Melinho, který si dělal ve středu hřiště, co chtěl. Po devíti minutách napřáhl za šestnáctkou a domácí gólman zlikvidoval nepříjemný pokus až nadvakrát. Jihočeši však nebrali varování vážně, a tak celkem logicky přišel trest.

V 18. minutě upadl ve vápně po souboji s Leštinou Janotka a sudí Kovařík nekompromisně ukázal na penaltový puntík. Exekuce se chopil Melinho, který poslal Kučeru k opačné tyči a hosté vedli. Až pak se Českobudějovičtí probrali z letargie, ale v precizní olomoucké defenzivě jen těžko hledali skulinky.

Kromě série rohových kopů tak domácí útočná snaha nepřinesla větší ohrožení Drobiszovy branky a naopak Hanáci sami hrozili rychlými protiútoky. Jihočeský kouč Tobiáš podpořil ofenzivu ještě do pauzy příchodem uzdraveného Hudsona, což domácí hru znatelně pozvedlo.

Dynamo vstoupilo do druhé půle jako vyměněné. Zrychlilo pohyb, začalo ostře napadat a Olomoucké brzy dostalo do úzkých. Srovnat mohl ve 47. minutě Benát, jenže z přímého kopu trefil jen boční síť. Za sedm minut se na malém vápně obtočil Sedláček, upadl, ale nabuzení domácí se dožadovali penalty marně. Olej do divoké atmosféry přilil nepříliš jistý sudí vzápětí, když poslal faulovaného Horejše vyměnit si do kabiny roztržený dres.

Českobudějovický tlak i tak pokračoval a hosté byli vděční, když se dostali alespoň za půlku. V 63. minutě zkoušel z přímého kopu technickou střelu k pravé tyči Šíma, ale Drobisz byl pozorný. Hanákům se dařilo domácí nápor otupit. Hosté umně rozdrobili hru do osobních soubojů ve středu pole, ale závěr nezvládli. Dvě minuty před koncem se na levé straně uvolnil střídající Mezlík a propálil Drobisze. Hostům nebyly nic platné ani mohutné protesty, že šlo o ofsajd, rozhodčí branku uznali.

Dynamo České Budějovice - Sigma Olomouc 1:1 (0:1)
Branky: 88. Mezlík - 18. Melinho z pen. Rozhodčí: Kovařík - Lhoták, Moudrý. ŽK: Hílek, Homoláč - Hubník, Hořava, Onofrej, Kaščák, Šuškavčevič. Diváci: 2665.
Č. Budějovice: Kučera - Laurinc (40. Hudson), Horejš, Hunal, Leština (81. Stráský) - Benát, Hílek, Homoláč, Šíma - Svátek (73. Mezlík), Sedláček. Trenér: Tobiáš.
Olomouc: Drobisz - Škerle, Hudec, Komárek, Onofrej - Kaščák, Rossi - Janotka (46. Šuškavčevič), Melinho, Hořava (60. Kazár) - Hubník. Trenér: Psotka.

Reklama

Související témata: