Hlavní obsah

Venku je to bída, ví Škorpil před cestou na Hanou sám moc dobře

Jedno ví liberecký kouč Ladislav Škorpil moc dobře... Pokud se chce se svým týmem natrvalo usadit na ligovém výsluní a vetřít se do společenství pražských “S“ a Mladé Boleslavi, musí začít vozit body i z cizích hřišť. „To bychom rádi, abychom soutěž ještě víc zdramatizovali. Bodovat jen doma je málo,“ nemusí trenérovi Severočechů nikdo radit.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Liberecký trenér Ladislav Škorpil.

Článek

Doma jsou Severočeši suverénní. V šesti zápasech získali šestnáct bodů.  „Bilance je to chvályhodná, ale jen bodovat doma nestačí, jestliže chceme ligu zdramatizovat. A to my samozřejmě chceme,“ ví kouč Severočechů moc dobře, že bodový import z cizích hřišť je nutností.

Bídné vysvědčení z cizích hřišť

Jenže venku se jeho týmu příliš nedaří. Ze čtyř zápasů pouhé čtyři body, to je hodně bídné vysvědčení. „Právě v této disciplíně zaostáváme. A nejen za Slavií a Mladou Boleslaví, mužstvy, které jsou v tabulce před námi,“ připomíná Škorpil svým hráčům před páteční cestou k duelu jedenáctého ligového kola v Olomouci.

Z Hané by chtěl právě vzhledem k dosavadní nevalné bilanci na soupeřových hřištích alespoň bod. A ještě raději tři, to se ví.

„Jenže v Olomouci je to vždycky těžké, protože Hanáci jsou nevyzpytatelní a dopředu těžko čitelní. Jednou zahrají jako z partesu, jindy nečekaně ztratí,“ upozorňuje Škorpil, na jehož tým čeká konfrontace s Olomoucí během pouhého týdne hned dvakrát - v pátek od 17 hodin na ligové scéně, v úterý ve čtvrtém kole Českého poháru.

Trenér ví, že Gebre pomohl

„V posledních zápasech jsme hodně zlepšili defenzívu, neboť se nám podařilo stabilizovat obranu. Příchod Gebreho hodně pomohl, a i proto jsme utkání se Spartou, Ostravou a Jabloncem odehráli s čistým kontem. A nula je vždy základem k bodovému zisku,“ naznačil Škorpil, proč věří v import z Hané a tudíž i v místo na výsluní, kde by se chtěl s Liíbercem usadit natrvalo.

Reklama

Související témata: