Hlavní obsah

Teplice musí disciplinárce dodat dokumenty o rasismu diváků

PRAHA

Disciplinární komise ČMFS se ve čtvrtek začala zabývat rasistickým chováním části diváků v prvoligovém utkání mezi fotbalisty Teplic a Mladé Boleslavi. Její šéf Alexander Károlyi po jednání řekl, že komise požádala o řadu dokumentů od pořádajícího klubu a také o videozáznam od komise rozhodčích. O případu bude znovu jednat za týden.

Článek

Část teplických fanoušků během nedělního duelu bučela na mladoboleslavské hráče tmavé pleti Alexandra Mendyho a Ludovika Sylvestreho.

Podle Károlyiho nelze záležitost posuzovat jen na základě zápisů o utkání, které poskytli rozhodčí a delegát zápasu. "V zápisu rozhodčího není situace popsána vůbec. Delegát se o tom zmínil, ale sám prý celý incident nezaznamenal. Upozornil ho na to až hlavní pořadatel zápasu," uvedl Károlyi.

Nejpozději den před příštím zasedáním disciplinární komise by měly dorazit vyžádané podklady od teplického klubu. Károlyi a jeho komise chtějí od Severočechů vyjádření, jak klub zakročil a jak postihl konkrétní viníky. Zda jejich identifikaci oznámil příslušným organům a jaká opatření zajistil, aby se podobné excesy neopakovaly.

"Současně jsme požádali o DVD nahrávku celého zápasu, kterou má k dispozici komise rozhodčích a delegátů," řekl Károlyi.

Reklama