Hlavní obsah

Chovanec má na lavičce Sparty proti Příbrami v 11. kole šanci na reparát

PRAHA

Až do čtyř hracích dnů se natahuje 11. kolo české nejvyšší fotbalové soutěže, v němž kromě pondělní dohrávky druhé Mladé Boleslavi s první Slavií, poutá pozornost duel Sparty s Příbramí. Na lavičce letenských totiž prožije svůj druhý zápas od jmenování hlavní kouč Jozef Chovanec, jemuž se před týdnem premiéra v Plzni dvakrát nepovedla. Všechny zápasy můžete sledovat v on-line reportážích na Sport.cz.

Článek

Jediný sobotní zápas obstará dvojice týmů Sparty a Příbrami. Na Letné je i po převzetí mužstva Jozefem Chovancem coby hlavním trenérem napjatá atmosféra, neboť staronový kouč Sparty dokázal v minulém kole jen uhrát remízu 1:1 na hřišti Viktorie Plzeň, přičemž ani výkon Pražanů fotbalové fanoušky nijak nenadchnul.

Sparťané vstupují do utkání s desátou Příbramí s nelichotivou bilancí, neboť již čtyři ligové zápasy po sobě nepoznali radost z vítězství. Středočechy naopak může těšit historická statistika, která v posledních šesti letech eviduje tři remízy, po kterých Příbramští Letnou opouštěli. „Chceme fanouškům slíbit maximální snahu, dáme do utkání všechno. Víme, že v minulých týdnech jsme nepodávali optimální výkony,“ uvědomuje si sparťan Kamil Vacek.

Vrba chce výkona jako proti Spartě

Možná ještě teď se hráčům nováčka Bohemians Praha točí hlava z gólových hodů, jichž se před týdnem účastnili na ostravských Bazalech. Bohužel svěřenci Luboše Urbana byli smutnějším týmem, neboť prohráli 4:5. Recept na překonání střížkovské obrany by rád v neděli našel i plzeňský kouč Pavel Vrba, jehož hráči se svému sousedovi v tabulce postaví od 17 hodin. „Mým přáním je, abychom zopakovali nasazení a zodpovědnost ze zápasu se Spartou a přidali zlepšení v útočné fázi,“ rád by trenér Vrba navázal na týden starou domácí remízu 1:1 proti letenskému mužstvu.

Šesté Brno přivítá na svém trávníku České Budějovice, které pod koučem Pavlem Tobiášem v posledních šesti kolech ani jednou neprohrály. „Náš cíl je jasný. Abychom se udrželi v kontaktu s čelem tabulky, tak musíme vyhrát,“ ví své kouč týmu z moravské metropole Petr Uličný. „Budějovice u nás určitě budou chtít uhrát bodový výsledek. To znamená, že nás čeká velmi těžké utkání,“ jakoby brněnský kouč slyšel kapitána Jihočechů Davida Horejše. „Chceme tam urvat nějaké body a uhrát co nejlepší výsledek,“ burcuje své spoluhráče vůdce budějovické kabiny.

Teplicím se v Jablonci nedaří 

Jablonečtí fotbalisté změří síly s Teplicemi, které prohrály poslední dva ligové zápasy s Bohemians respektive Mladou Boleslaví. Svěřenci trenéra Jiřího Plíška ztrácejí na Jablonec tři body a rádi by manko smazali právě v nedělním duelu. „My musíme teď získat body venku, nic jiného než vyhrát v Jablonci nám nezbývá,“ nechal se před utkáním slyšet středopolař Vlastimil Stožický, který je v Teplicích na hostování právě z Jabloneckého klubu a díky klauzuli zakotvené ve smlouvě nebude moci nastoupit. Proti němu však stojí statistika. Tepličtí totiž na jablonecké Střelnici nevyhráli již deset let.

Baník Ostrava se v nedělním televizním utkání představí na půdě Zlína, kde se mu dlouhodobě nedaří. Na zlínské Letné totiž naposledy vyhrál 1. května 1994. „To je zajímavost pro novináře a diváky, my se na to chystáme jako obvykle. Rozebrali jsme si náš zápas s Bohemians, protože dostat ve Zlíně čtyři góly, to bychom asi už opravdu nevyhráli. Zaměřili jsme se na defenzivu a vše, co mělo být v zápase jinak,“ řekl ostravský kouč Karel Večeřa, který může počítat s takřka kompletním kádrem. Mimo je pouze zraněný Martin Lukeš.

Duel posledního s předposledním bude k vidění v Kladně, kam v neděli zavítá pražská Viktoria Žižkov. Oba týmy v posledních kolech prohrály, žižkovští nestačili v Olomouci na místní Sigmu a Kladno si odvezlo pětibrankový výprask ze Slavie. Pro obě mužstva může být zápas 11. kola utkáním podzimu. „Na Kladně nás čeká veledůležitý zápas, ve kterém musíme potvrdit nejen herní kvalitu, ale také získat body. Případný úspěch nás může odpoutat ode dna tabulky,“ nechal se slyšet kouč Žižkova Josef Csaplár, jenž se bude muset obejít bez vykartovaného Zengueho, počítat však již může s uzdraveným Naumovem.

Šlágrem kola bude pondělní přímý souboj o první místo v tabulce mezi domácí Mladou Boleslaví a ligovým lídrem Slavií. Zápas je již od čtvrtka beznadějně vyprodaný.

Fotbalová Gambrinus liga - 11. kolo:
Pátek 24. 10.:
Olomouc - Liberecon-line
Sobota 25. 10.:
17:00Sparta - Příbramon-line
Neděle 26. 10.:
14:30Kladno - Žižkovon-line
15:00Jablonec - Tepliceon-line
15:00Brno - Č. Budějoviceon-line
17:00Bohemians - Plzeňon-line
20:00Zlín - Ostravaon-line
Pondělí 27.10.:
17:15Ml. Boleslav - Slaviaon-line

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články