Hlavní obsah

Zlínská policie se připravuje na ostravské fotbalové fanoušky

ZLÍN

Zlínská policie se připravuje na nedělní duel první fotbalové ligy mezi domácí Tescomou a Baníkem Ostrava. Policie zařadila utkání mezi riziková, do Zlína se údajně chystá kolem 900 obávaných ostravských fanoušků. Novinářům to v pátek řekla mluvčí zlínské policie Jana Bartíková. Zápas se hraje před televizními kamerami od 20:00. Baník ve Zlíně 14 let nevyhrál.

Článek

"Podle majitele ostravského klubu by do Zlína mohlo přijet až 900 baníkovských fanoušků. Zatím si ale lístky neobjednali, nicméně my s tímto číslem na neděli počítáme. Měli by přijet vlakem po 18:00 do Otrokovic, za běžným vlakem budou připojeny asi tři nebo čtyři vagony, které budou vypraveny právě pro tyto fanoušky," uvedla Bartíková.

Podle ní na stadiónu v případě problémů zasahuje jako první bezpečnostní agentura. Policisté půjdou do akce až na žádost hlavního pořadatele ve chvíli, kdy by agentura zásah nezvládala. Návštěvníci utkání se také nevyhnou bezpečnostním prohlídkám u vstupu na stadión.

"Lidé musejí počítat s tím, že baníkovští fanoušci, kteří jsou proslulí výtržnostmi, se budou v neděli pohybovat po Zlíně. Největší jádro se budeme snažit držet pohromadě, ale je možné, že některé skupinky se od něj odtrhnou. Není také vhodné nechávat zaparkovaná auta na cestě mezi vlakovým nádražím a fotbalovým stadiónem," upozornila policejní mluvčí.

Naposledy se Ostravané ve Zlíně představili loni v srpnu. V bouřlivé kulise více než šesti tisíc fanoušků se zrodila remíza 2:2. Přestože na zápas přijely asi dvě tisícovky hostujících příznivců, k závažnějším výtržnostem ve městě nedošlo. Na hřiště však v druhém poločase opakovaně létaly světlice a hlavní rozhodčí varoval, že utkání předčasně ukončí.

Reklama

Související témata: