Hlavní obsah

Jablonec - Teplice 0:2Teplice v Jablonci vyhrály po deseti letech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
71. Mareš 0 : 1
90. Mahmutovič 0 : 2

Jablonec prohrál poprvé v sezóně doma, naopak Teplice premiérově zvítězily venku. A na jablonecké Střelnici se jim povedlo získat tři body po dlouhých deseti letech. O osudu zápasu se rozhodlo až v poslední dvacetiminutovce, kdy hosté hrající v početní převaze po vyloučení Homoly vstřelili dvě branky.

Článek

„Ve hře proti deseti jsme byli trpěliví. Domácí dlouho vzdorovali, ale nakonec jsme se  prosadili. A snad jsme odčinili prohru s Mladou Boleslaví,“ konstatoval teplický trenér Jiří Plíšek.

Ve 12. min. zastavil Homola nedovoleným způsobem unikajícího Juna a byl vyloučen. „Trestuhodná chyby našeho kapitána, který zbytečně oslabil tým,“ zlobil se jablonecký trenér František Komňacký. Do středu jablonecké obrany se stáhl Pavlík.

Tepličtí se pokoušeli prosadit postupným útokem, ale k razantnímu zakončení se nedostali. Jablonec dobře bránil a po půlhodině to střelecky zkoušel Lafata. Nedlouho před pauzou připravil hostující bek Rosa dobrou šanci pro Juna, který mířil do boční sítě. A Doležalovu technickou střelu kryl Špit.

V 63. min. napřáhl Hloušek a Belic měl plné ruce práce s jeho dělovkou. O chvíli později se hosté dočkali vstřelené branky. Po Mahmutovičově průniku se trefil Mareš. „Gólu předcházela Hamouzova hrubka uprostřed hřiště. Už jsme se nezvedli,“ smutnil Komňacký. Vyrovnat přesto mohl hned po svém příchodu na hřiště střídající Valenta. V nastaveném čase ale utekl jablonecké obraně Mahmutovič a pečetil výhru Teplic.

FK Baumit Jablonec - FK Teplice 0:2 (0:0)
Branka: 71. Mareš, 90+2. Mahmutovič. Rozhodčí: Matějek - Filípek, Santarius. ŽK: Klapka - Mareš. ČK: 12. Homola (Jablonec). Diváci: 2625.
Jablonec: Špit - Zábojník, Homola, Huber, Hamouz - Michálek (82. Kocourek), Pavlík, Hloušek (65. Eliáš) - Klapka (82. Valenta), Žofčák - Lafata. Trenér: Komňacký.
Teplice: Belic - Klien,( Lukáš, Matula, Rosa - Verbíř (69. Mahmutovič), Sabou, Doležal, Mareš (90. Merzič) - Vachoušek, Jun (83. (Štohanzl). Trenér: Plíšek.

Reklama