Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Slavia 0:0Slavia uhrála v Boleslavi bezbrankovou remízu a dál vede ligu

Milan VlčekSport.cz

Vedoucí celek nejvyšší fotbalové soutěže pražská Slavia nedokázal najít recept v pondělní dohrávce 11. kola na překonání obrany Mladé Boleslavi a veze si domů jen bod za bezbrankovou remízu. Na čele tabulky se tak nic nemění. Oba týmy prodlužují sérii neprohraných zápasů v řadě na deset. Slávistická série sedmi vyhraných zápasů za sebou však skončila.

Článek

„Pozitivem bylo, že obě mužstva chtěla vyhrát. Urodily se nebezpečné situace na obou stranách. Zápas měl tempo. Hráčům nemohu moc vytknout, až na příležitost, kdy nás podržel Martin Vaniak, při tečované střele,“ řekl po zápase kouč sešívaných Karel Jarolím. „Ve finální fázi jsme měli některé situace řešit efektivněji. Branku jsme vstřelit chtěli, bohužel. Konečná remíza byla zasloužená,“ dodal.

Obě jedenáctky přišly na hrací plochu zaplněného stadiónu v Mladé Boleslavi s tričky s nápisem „Všichni jsme barevní“, aby podpořily kampaň proti rasismu. Pak už sudí Jílek odpískal začátek zápasu, kde se střetla mužstva, která shodně již devět zápasů nepoznala hořkost porážky. Boleslav navíc ve čtyřech domácích zápasech neztratila ani bod.

Hned v úvodu po narážečce vysunul slávista Marek Jarolím Necida, před ním stihl včasným vyběhnutím zasáhnout Miller. Na druhé straně vyzkoušel pozornost Vaniaka Středočech Mendy, slávistický gólman míč pokryl na zemi. Očekávané útočné hody se ovšem v úvodu nekonaly a oba týmy hrály zezadu hodně opatrně. Přesto se Papadopulos po Mendyho přihrávce ocitl zcela osamocen v šestnáctce Slavie, naštěstí pro hosty usměrnil míč hlavou těsně vedle.

V první gólové příležitosti hostů se ocitl Šmicer. Po chybě domácí defenzivy udělal dvěma obráncům kličku, následně ale zakončil vedle pravé tyče Millerovy branky. Když neskončila v brance ani střela Necida na jedné straně a Papadopulosův pokus na straně druhé, byl výsledek utkání stále bez branek. V závěru první půle museli sešívaní děkovat brankáři Vaniakovi, který po chybě Brabce vychytal Papadopulose.

V úvodu druhé půle se v zajímavé příležitosti objevil Poláček, jeho střela ovšem letěla vysoko nad. Jinak tomu bylo při pokusu Sylvestreho, když střelu francouzského záložníka tečoval před vlastním brankářem Brabec, Vaniak ovšem dokázal s vypětím všech sil střelu vyrazit na roh.

V další části druhého poločasu se oba celky zaměřily na obranu, z čehož zaplněné tribuny radost neměly. Oživení přinesla 75. minuta a pokus Belaida z dálky, s nímž měl domácí gólman Miller, který nastoupil k jubilejním 100. utkání v lize, velkou práci. Velkou šanci ke vstřelení první branky zápasu měl pět minut před koncem Necid, jeho hlavička ale skončila těsně vedle.

„Taky jsme chtěli zvítězit. Jediné, co tomu chybělo, byly góly. Kromě prvních deseti minut hráči splnili to, co jsme chtěli hrát. Gólových příležitostí jsme si možná vytvořili víc než soupeř. Jsem nakonec trochu zklamaný, že jsme nezvítězili. Klobouk dolu před hráči, dokázali hrát nahoru dolu celý zápas,“ zhodnotil utkání domácí trenér Pavel Hapal.

FK Mladá Boleslav - SK Slavia Praha 0:0 (0:0)
Branky: ŽK: Krajčík. Rozhodčí: Jech, Mencl, Ubias. Diváci: 5000.
Mladá Boleslav: Miller - Kalina, Procházka, Janíček, Mach - Mendy, Rajnoch, Sylvestre, Poláček (81. Kysela) - Papadopulos (75. Řezníček), Pecka.
Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Brabec, Hubáček - M. Jarolím (86. Janda), Belaid, Tavares, Černý (89. Latka) - Necid, Šmicer (71. Šenkeřík).

Reklama

Související témata: