Hlavní obsah

Necid: Míč jsem tlačil očima pod šibenici

Milan VlčekSport.cz

Mladý talent v sešívaném dresu Tomáš Necid mohl být znovu spasitelem, který dovedl Slavii ke třem bodům. Bohužel jeho největší pokus jen olíznul v pondělní dohrávce 11. kola břevno domácí branky Mladé Boleslavi, a tak museli hosté z Edenu vzít zavděk bodem, který znamenal konec jejich série sedmi vyhraných zápasů za sebou. „Bezbranková remíza je taky dobrý výsledek,“ zhodnotil utkání nejlepší střelec ligy Necid.

Článek

Jak hodnotíte bezbrankové utkání?

Zápas mohla rozhodnout jedna šance. My jsme měli dát v prvním poločase jeden gól, všechno by bylo jinak. Bohužel se nám to nepovedlo.

Mrzí vás tedy ztracené dva body?

Jeli jsme sem s tím, abychom neprohráli. Chtěli jsme tři body, odvezli jsme si jeden. To je také dobré.

Co chybělo tomu, abyste kýžený gól vsítili?

Patrně lepší finální přihrávka a důraz v zakončení. Jednou jsem měl míč dobře já sám na noze, bohužel jsem nastřelil jen břevno.

Tato příležitost ale volala po gólu...

To máte pravdu, očima jsem míč tlačil pod šibenici. Nakonec to olízlo břevno. Ve druhém poločase jsem měl míč opět na noze. Tentokrát jsem ho ale špatně trefil. Kdybych gól proměnil, vyhráli bychom.

V první půli jste byli hodně aktivní, druhý poločas z vaší strany už tak útočný nebyl, proč?

Řekl bych, že jsme byli v poločase lepším týmem. Dokázali jsme soupeře zatlačit. Škoda, že se nám nepodařily proměnit šance, které jsme si vytvořili. Bezbranková remíza je taky dobrý výsledek.

Překvapila vás hra Mladé Boleslavi něčím?

Ani ne, věděli jsme, že mají vepředu sílu. To dostatečně ukázali. My jsme si útočníky ale dostatečně pohlídali.

Byli domácí zatím nejtěžším soupeřem, se kterým jste se utkali?

Takto bych to neřekl. Boleslav je silné mužstvo. My jsme chtěli hrát to, co umíme. Bohužel se nám to nepodařilo gólově vyjádřit.

Reklama