Hlavní obsah

Slavia - Brno 2:1Slavia porazila i Brno a dál vede ligu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Necid 1 : 0
37. Necid 2 : 0
85. Šural 2 : 1

PRAHA

Fotbalový Eden nedobyli ani Brňané a z Prahy odjíždějí s prázdnou. Slávisté nedali ve 12. ligovém kole svému soupeři sebemenší šanci a o vítězství rozhodli již v prvním poločase, kdy se dvakrát trefil nejlepší střelec ligy Tomáš Necid a nasměroval mistrovský tým za třemi body. Brnu tak nepomohlo ani odvolání trenéra Uličného, který u týmu ve středu skončil.

Článek

První vážnější šanci viděli fanoušci Slavie v Edenu ve 12. minutě, ale Necid po Jarolímově přihrávce pálil těsně vedle brněnské tyče. Mladý útočník si vše vynahradil o tři minuty později. Šmicer se uvolnil na levé straně a krásnou přihrávkou našel zcela nekrytého Necida, který neměl problém pouze nastavit nohu letícímu balónu a otevřít skóre nedělního duelu.

Vstřelená branka sešívané ještě více povzbudila. Na Lejsala se valil jeden útok za druhým a Brňané, dočasně vedení trenérem Křečkem, se jen zřídka dokázali vymanit z tlaku domácích. "Věděli jsme, že Brno zde nebude mít co ztratit. Od začátku jsme hráli aktivně a měli jsme i řadu příležitostí. Vývoj utkání pro nás byl příznivý," ohodnotil vstup sešívaných do utkání kouč Slavie Karel Jarolím.

Vaniaka donutil k zákroku Krajčík

Po půlhodině hry se hosté dostali k ojedinělému ohrožení Vaniaka a hned bylo před slávistickou brankou pěkně horko. K centru z pravé strany se dostal Střeštík, míč směřující na Heinze na poslední chvíli před Vaniakem tečoval Krajčík, čímž donutil veterána mezi třemi tyčemi k pohotovému zákroku.

Tlak červenobílých vyústil ve druhou branku ve 37. minutě, když se na pravé straně krásně přes tři bránící hráče uvolnil Krajčík a přihrál na zcela nekrytého Necida, jenž měl tolik času, že si ještě míč zpracoval a pak ho bez problémů poslal z jednoho metru do zcela odkryté branky. Pro devatenáctiletého kanonýra to byla již devátá branka v letošním ligovém ročníku, čímž si upevnil první místo v tabulce střelců.

Fanoušci Brna vhodili na hrací plochu světlice

Výsledek a hlavně předváděnou hru neunesla hrstka hostujících fanoušků, kteří těsně před poločasem zapálili a na plochu vhodili několik světlic. Po změně stran mohl Necid zkompletovat hattrick, ale jeho hlavičku z 56. minuty po centru Černého z pravé strany gólman Lejsal dokázal zkrotit.

Domácí ve druhém poločase měli hru zcela pod kontrolou, ale s vědomím dvoubrankového náskoku se nikam nehnali. Přesto musel Lejsal několikrát zakročit. Čtvrthodiny před koncem provětral rukavice brněnského gólmana tvrdou střelou z 20 metrů vystřídavší Švento. "Ve druhé půli jsme nepochopitelně vlastními chybami pustili Brno do hry," našel nedostatky na výkonu sešívaných Jarolím.

Výsledek korigoval Šural

Chvíli na to se ve vápně Slavie odpoutal od Suchého Šural a přihrál Střeštíkovi, který však z osmi metrů pálil pouze do boční sítě. Třetí branku mohli diváci vidět v 83. minutě, když se u levého rohového praporku uvolnil přes dva protihráče Černý a na hranici vápna našel volného Volešáka, který z voleje trefil pouze bránícího Živného.

Pět minut před koncem utkání dokázal korigovat výsledek brněnský Šural a dal tak první branku hostujícího celku v Edenu v letošní sezóně. "Soupeři jsme v závěru dopomohli velkou měrou k brance. Získali jsme tři body, to je nejdůležitější. Výsledek ještě mohl pojistit Šenkeřík, ale nevyřešil to nejlépe," doplnil domácí trenér.

Hru domácího celku pochválil i Křeček: "Slavia vyhrála zaslouženě a dokázala, že je v současné době nejlepším mužstvem u nás. Ve druhé půli jsme dokázali utkání zdramatizovat, ale vyrovnání jsme se nedočkali."

Slavia – Brno 2:1 (2:0)
Branky: 15. a 37. Necid – 85 Šural. Rozhodčí: Makovička – Košec, Štěrba. ŽK: Polách, Heinz, Střeštík (všichni Brno). Diváci: 13540.
Slavia: Vaniak – Krajčík, Suchý, Brabec, Hubáček (74. Švento) – Jarolím (82. Belaid), Tavares, Volešák, Černý – Šmicer (63. Šenkeřík), Necid. Trenér: Jarolím.
Brno: Lejsal – Švejnoha, Živný, Trousil, Okleštěk – Střeštík, Mareček, Heinz, Polách, Lira (46. Pašek) – Vrána (61. Šural). Trenér: Křeček.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články