Hlavní obsah

Střihavka: Kéž by titul vyhrál Baník před Slavií

Ve svých pětadvaceti letech toho stačil fotbalový útočník Baníku Ostrava David Střihavka stihnout hodně. Vedle působení ve slezském mužstvu také ví, jaké to je oblékat dres pražské Slavie i Sparty. O tom, kdo by měl slavit letošní zisk titulu má ovšem jasno. „Budu nejraději, když s Baníkem uděláme titul my, a Slavia bude na druhém místě,“ odpověděl v on-line chatu na Sport.cz Střihavka.

Článek

Není zvykem, aby fotbalista prošel v tuzemské lize jak Spartou, Slavií, tak i Baníkem Ostrava. Pětadvacetiletý forvard přiznává, že nejvíc toho prožil právě v ostravském Baníku. „Holt se to všechno takto sešlo. Blbé mi to není, protože fotbal je pro mě koníčkem a zároveň prací. Přesto všechno jsem toho nejvíce prožil v Baníku, a ten je tak pro mě číslo jedna,“ přiznává sympatický útočník. „Na Bazalech panuje neskutečná atmosféra,“ nechal se slyšet Střihavka.

Ten v pondělní ligové dohrávce pomohl jedním gólem skolit před domácím publikem pražskou Spartu a přispět ke konečné výhře 2:0. „Nečekali jsme, že by mohly být Bazaly vyprodané. To, co se dělo v průběhu a ke konci zápasu, bylo neskutečné,“ řekl Střihavka. Pomohlo by Spartě, kdyby v utkání neabsentoval zraněný stoper Řepka? Forvard Baníku si to nemyslí. „Kdyby Tomáš Řepka hrál, tak by souboje byly určitě tvrdší, ale i tak si myslím, že bychom je při naší momentální síle a pohodě dokázali porazit,“ myslí si.

Vytáhlý útočník se vyjádřil ke svému zahraničnímu angažmá v Norwichi, kde působil půl roku v sezóně 2007. Po dobrém úvodu se ovšem v Anglii nedokázal natrvalo prosadit. „Faktorů, proč jsem se tam neprosadil, může být víc. Nejdůležitější ovšem bylo, že vyměnili trenéra, který si mě přivedl,“ tuší Střihavka. „Nejvíce mi vadila arogance některých hráčů, vyhovovala mi naopak atmosféra, která kolem fotbalu v Anglii panuje,“ odpověděl Střihavka na dotaz čtenáře MartyMaster.

O tom, že s Davidem Střihavkou musí být v kabině pěkná legrace svědčí odpověď na dotaz, za kolik sekund zaběhne trať na 100 metrů. „Při posledním měření jsem měl 9,68,“ prozradil Střihavka, jenž má tak údajně o jednu setinu lepší čas, než je platný světový rekord atleta Usaina Bolta. Přes on-line chat na Sport.cz si dokonce ostravský fešák domluvil rande poté, co ho k tomu vybídla jedna sympatická blondýnka. „Po čtvrtečním tréninku budu čekat na autobusové zastávce,“ poslal Střihavka vzkaz na dálku své ctitelce.

Reklama

Související témata: