Hlavní obsah

Papadopulos netuší, jaký bude první zápas proti kamarádům

Vladimír KolářSport.czPrávo

Pikantní a hodně zvláštní nádech bude mít pondělní ligový epilog v Mladé Boleslavi pro Michala Papadopulose. Útočník Středočechů totiž vyrukuje proti ostravskému Baníku, v němž vyrostl a odkud do světa velkého fotbalu vykročil. "Jsem profesionál, takže zpátky se nedívám a nad Baníkem chci vyhrát," svěřoval se před pondělní dohrávkou Papadopulos.

Článek

Po přímém souboji se Slavií o první místo čeká Mladou Boleslav v pondělí zápas o třetí místo s Baníkem. Jaká je v mladoboleslavském týmu nálada?

Zpočátku týdne byla taková zmrzlá. Aby ne, když jsme v poslední duelu pod Ještědem jen remizovali... Mrzely nás dva góly inkasované v Liberci během jedné minuty a tím ztráta vítězství, které jsme měli ještě blíže, než na dosah ruky. Ale nyní na konci týdne liberecké zklamání přebolelo a tým se chystá na Baník jako na každé jiné utkání. Pouze pro mne bude jiné než pro mé spoluhráče.

Protože poprvé budete hrát proti klubu, v němž jste vyrostl?

Přesně tak. Takový zápas jsem ještě nehrál, takže bude hodně specifický. Jen v  bundeslize jsem vyrukoval za Cottbus proti Leverkusenu, odkud jsem byl zapůjčený. Utkání pro mě mělo náboj, protože v Leverkusenu jsem byl dva roky. Ale nevyrůstal jsem tam, zatímco v Ostravě jsem se narodil a v Baníku se naučil hrát fotbal. Stále se cítím být Ostravákem.

V létě jste se měl vrátit z Německa právě na Bazaly. Všechno bylo domluveno a vy jste z ničeho nic dal přednost Mladé Boleslavi. Proč, když se pořád cítíte Ostravákem?

Šel jsem za trenérem Hapalem, kterého jsem dobře znal. V Baníku mi dával šanci, věřil mi. To je vše, víc za tím nehledejte.

Jste v Mladé Boleslavi spokojený?

Ano, jsem.

Když hrají fotbalisté proti svým bývalým klubům, obvykle spoluhráčům vypíší prémii za vítězství.

Něco určitě vymyslím. Zatím nevím co, ještě jsem o tom nepřemýšlel.

V pondělí před televizními kamerami to bude i souboj střelců. Baníkovci Svěrkoš se Střihavkou už dali po pěti gólech, vy čtyři. Chystáte se na domácí půdě je ve vzájemném rozstřelu dohnat nebo předehnat?

Utkání s Baníkem pro mne není o tom, dát mu gól a jen tím být šťastný. Jsem profesionál a chci pomoci svému mužstvu k vítězství. Budu rád, když vyhrajeme.

Jste v kontaktu s hráči Baníku?

Samozřejmě. vždyť s mnohými jsem hrával v mládežnických týmech. Občas si pošleme esemesku například s Vencou Svěrkošem, s Frantou Rajtoralem, s Alešem Neuwirthem. Když se s hráči Baníku v Ostravě potkáme, pokecáme si. Jsou to moji kamarádi. Proto bude zajímavé poprvé hrát proti nim, být jejich soupeřem. Nevím, jak mi v pondělí bude a co to se mnou udělá.

Mladá Boleslav hrála doma pětkrát a ještě neprohrála. Vstřelila však jen osm gólů, zatímco venku dvanáct. Čím si to vysvětlujete?

Venku jsme hráli o dva zápasy více. A doma jsme několikrát utkání rozhodli brzy a neměli jsme štěstí, abychom přidali další branky. S Baníkem to ale bude jiný zápas. Týmy jsou vyrovnané, vyhraje šťastnější.

Reklama