Hlavní obsah

Žižkov - Liberec 0:0Ščasný dovedl Žižkov jen k remíze 0:0 s Libercem

PRAHA

Obnovená premiéra trenéra Zdeňka Ščasného na žižkovské lavičce dopadla rozpačitě. Poslední místo tabulky Gambrinus ligy fotbalisté Viktorie opustili, sestupové příčky nikoliv. V utkání 13. kola remizovali 0:0 s Libercem a dál čekají na výsledek, kterým by se v bitvě o záchranu odrazili výš.

Článek

Jenom populární Ivánek žižkovskému týmu chyběl. „Vítej zpátky, Zdeňku, ještě Ivan a jsme kompletní,“ oslavil transparent fanoušků Viktorie návrat oblíbeného trenéra Zdeňka Ščasného s narážkou na někdejší spolupráci s ředitelem Horníkem.

Na žádné zázraky už nebude mít Ščasný do zimní přestávky velký prostor. Až na zařazení stopera Pilaře ponechal sestavu, na kterou spoléhal i jeho předchůdce Csaplár. Liberec si všiml, že poslednímu mužstvu tabulky dělají problémy dlouhé míče za obranu a v úvodu Pražanům několikrát pohrozil. Ti se ubránili, takže pak měli čas na Koukalův lob, Straceného volej či Švancarovu efektní patičku. Do útoku se však tlačili spíš silou vůle než přesnou kombinací.

Jen Švancarův vtip na liberecké šiky stačil. Těsně před přestávkou i po ní uvolnil do nadějných šancí mladého Koukala, ani to však ke gólu nevedlo. Jako by už domácí v průběhu druhého poločasu ve vítězství ani nevěřili. Liberec vycítil šanci, střídající Dittrich zakončil smělý průnik jedovatou střelou nad a Frejlach pálil vedle. Nakonec tedy mohl rozhodnout žižkovský náhradník Novotný, proti jeho gólové střele se ovšem liberecký brankář Zlámal vytáhl a zákrokem zápasu rozhodl o konečné bezgólové remíze.

"Bod je v naší situaci málo. Nějaké šance jsme měli, třeba Koukalova byla stoprocentní. Kdybychom dali na 1:0, asi bychom vyhráli, ale to jsou kdyby..." litoval zkušený žižkovský záložník Martin Vozábal. "Chtěli jsme samozřejmě vyhrát, ale na to se nehraje," doplnil Zdeněk Ščasný.

"My jsme byli vítězství nejblíž na začátku zápasu. Ani jednou jsme však bohužel nedokázali načasovat kolmé přihrávky za obranu tak, aby šel Kerič sám na brankáře," řekl trenér Liberce Ladislav Škorpil.

Viktoria Žižkov - Slovan Liberec 0:0
Rozhodčí: Matějek - Ubias, Drastik. ŽK: Pilař, Kalod - Holeňák, Bílek. Diváci: 3891.
Žižkov: Bartalský - Kučera, Pilař, Gabriel, Xavier - Stracený (69. Novotný), Procházka, Vozábal, Koukal - Naumov (62. Kalod), Švancara. Trenér: Ščasný.
Liberec: Zlámal - Gebre Selassie, Holeňák, Košťál, Polák - Papoušek (60. Dittrich), Bílek, Frejlach, Dočkal (85. Radzinevičius) - Kerič, Smetana (72. Nezmar). Trenér: Škorpil.

Reklama

Související témata: