Hlavní obsah

Olomouc - Příbram 4:1Olomouc zlomila Příbram po pauze a má třetí výhru v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Huňa 0 : 1
21. Hořava 1 : 1
55. Janotka 2 : 1
63. Ordoš 3 : 1
66. Ordoš 4 : 1

OLOMOUC

Díky třem gólům z druhé půle ukořistili fotbalisté Olomouce v utkání 13. kola nejvyšší soutěže hladké vítězství 4:1 nad Příbrami. Středočeši sice po osmé letošní brance kanonýra Daniela Huni vedli, ale soupeř ještě do půle srovnal zásluhou Tomáše Hořavy a po změně stran přidal z tlaku další tři branky. Dva zásahy si připsal Michal Ordoš, Olomouc je proto už pět kol bez prohry.

Článek

Sigma začala zhurta a stačilo jí pětadvacet sekund k prvnímu velkému ohrožení Slavíka. Melinho od levé postranní čáry nečekaně přenesl hru téměř od půlicí čáry do pokutového území, ale Janotkův pohotový volej těsně minul pravou tyčku.

Po slibném startu však kvalita zápasu upadla. Favorita ještě více rozhodil Huňa, který si v 11. minutě vychutnal nezájem domácích stoperů a hlavou umístil Pleškův centr k bližší tyči. Příbram poprvé v sezoně venku vedla.

Olomouc se snažila tvořit hru, ale její úsilí srážely nepřesnosti. I tak se brzo dočkala vyrovnání. Hořavova trefa jakoby ani nepatřila do rozhárané partie, domácí záložník si přikryl míč a z dvaceti metrů ho parádně napálil do šibenice. Gólman Slavík nestačil ani zareagovat.

Druhý poločas už byl jasně v režii Olomouce, která si přesnější kombinací vynutila převahu. A za deset minut přinesla i vítězný gól. Také na opačné straně trestuhodně zaspala obrana, Janotka ji rozrazil obětavým skluzem a Hubníkův přízemní centr posunul vedle Slavíka podruhé do sítě.

Druhý gól nalomil morálku Středočechů. Ze hry hostů se vytratil důraz a soupeř toho náležitě využil. Oba další inkasované góly šly na účet nevynucených příbramských ztrát ve středu hřiště. V 63. minutě zakončil Ordoš Onofrejův výpad po levém křídle, o tři minuty později stejného hráče uvolnil Melinho vtipným dloubákem za obranu a Ordoš připojil svůj druhý zásah.

Na výhru už Středočeši neměli, ale bezstarostný závěr protivníka mohli využít alespoň ke snížení. Velkou šanci propásl Oliveira, když po Borkově přihrávce z malého vápna minul volný kout Drobiszovy branky a vzápětí musel se zraněním opustit hřiště na nosítkách. Olomouc urvala třetí vítězství v řadě.

Sigma Olomouc - FK Příbram 4:1 (1:1)
Branky: 63. a 66. Ordoš, 21. Hořava, 55. Janotka - 11. Huňa. Rozhodčí: Kocourek - Kubáň, Kovařík. ŽK: Kaščák, Melinho, Hubník - Borek. Diváci: 3909.
Olomouc: Drobisz - Rossi, Šuškavčevič, Komárek, Onofrej - Kaščák, Hořava - Janotka (73. Štěpán), Melinho (85. Nepožitek), Hubník - Ordoš (87. Nuc). Trenér: Psotka.
Příbram: Slavík - Plašil, Müller, Nohýnek, Mišun - Klesa (68. Fantiš), Tarczal, Borek, Pleško (84. Tomašák) - Huňa, De Oliveira (78. Costa). Trenér: Morales.

Reklama

Související témata: