Hlavní obsah

Budějovice - Slavia 2:2Jihočeši otočili zápas proti lídrovi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
35. Riegel (vlastní) 0 : 1
39. Belaid 0 : 2
72. Necid (vlastní) 1 : 2
78. Stráský 2 : 2

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Slavia nečekaně ztratila body v nedělní dohrávce 13.kola na jihu Čech. Přitom po půli vedli hosté 2:0, ale po přestávce Dynamo zvýšenou aktivitou dokázalo vyrovnat a dokonce sahalo po výhře! Vždyť za stavu 2:2 trefil domácí Šíma tyč. Tenhle zápas si tým úřadujícího mistra za rámeček určitě nedá. O tři body připravil Jarolímovy svěřence profesorský výkon ve druhé půli.

Článek

Slavia začala svižně a po deseti minutách mohla vést 2:0. Jenže dvě obrovské šance zazdili Švento a po něm Necid, který z malého vápna netrefil placírkou odkrytou branku. Hosté pak polevili a do jejich hry se vkrádala nervozita. Vysvobození přinesla 35. minuta: Jarolím napřáhl levačkou z hranice šestnáctky, trefil hlavu Riegla, střela zcela změnila směr a míč zapadl za záda bezmocného Kučery. A zanedlouho zasadil Jihočechům druhou ránu Belaid, který zužitkoval přihrávku Jarolíma.

Po přestávce slávisté ukolébáni dvoubrankovým vedením polevili. A domácí ožili. Dvakrát se dral odvážně do šance Benát, ale neuspěl. V 72. min. však už Vaniak lovil míč ze sítě. To když střelu Mezlíka tečoval do vlastní sítě dezorientovaný Necid. A za chvíli bylo vyrovnáno: Na centr Benáta z levé strany naskočil střídající Stráský a hlavou rozvlnil síť. Slávisté najednou nevěděli, co se s nimi děje. Mohlo být ještě hůř, kdyby v 85. min. nezastavila bombu Šímy po rohu tyč.

Dynamo České Budějovice - Slavia Praha 2:2 (0:2)
Branky: 72. vlastní Necid, 78. Stráský - 35. vlastní Riegel, 39. Belaid. Rozhodčí: Kocian - Wilczek, Gallo. ŽK: Hílek, Šíma - Brabec, Volešák. Diváci: 4529.
České Budějovice: Kučera - Riegel (46. Hudson), Horejš, Žižka, Leština - Benát, Hílek, Homoláč, Šíma (90. Svátek) - Mezlík (69. Stráský), Sedláček. Trenér: Tobiáš.
Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Brabec, Černý - Janda, Tavares (63. Latka), Belaid (84. Toleski), M. Jarolím (85. Volešák) - Necid, Švento. Trenér: K. Jarolím.

Reklama