Hlavní obsah

Českobudějovičtí mysleli i na tři body

Pavel OrholzPrávo

Po prvním poločase nedělního utkání mezi Českými Budějovicemi a Slavií by si na domácí Dynamo vsadil jen šílenec nebo největší optimista. Prohrávali 0:2 a hosté zcela ovládali hru. Jihočeši však ve druhé půli vyrovnali a nakonec mysleli i na tři body, ale Šímova rána, která mohla rozhodnout, skončila na tyči.

Foto: David Veis, ČTK

Petr Benát (vlevo) a Tomáš Stráský z SK Dynamo se radují z remízy 2:2 v utkání 13. kola první fotbalové ligy proti Slavi.

Článek

„Byla to podobná situace jako při první brance. Znovu se ke mě odrazil míč, vystřelil jsem, někdo ze slávistů to tečoval a scházelo opravdu pár centimetrů. Kdyby nám řekl někdo před zápasem, že získáme bod, určitě bychom ho brali všema deseti. Je ale taky pravda, že ke konci jsme měli trochu smůlu, mohlo se to otočit a měli jsme tři body,“ řekl Petr Šíma. Na tři body myslel před koncem při tlaku svého mužstva i trenér Pavel Tobiáš. „Mohli jsme i vyhrát, ale to by bylo pro Slavii asi hodně kruté,“ podotkl.

Jihočeši tak téměř zopakovali stejný výkon jako proti Žižkovu, když zápas předchozího kola dokázali otočit z 0:2 na 3:2 až v poslední čtvrthodině. Tentokrát však domácím hodně pomohli slávisté, kteří po prvním poločase, ve kterém dali dvě branky a měli i další šance, trestuhodně polevili.

Hru Dynama oživil střídající útočník Tomáš Stráský, který dal druhý vyrovnávací gól. „Proti Žižkovu jsem přišel na hřiště za stavu 0:0 a nakonec jsem během asi pětadvaceti minut zažil na hřišti pět branek. Na dvě naše jsem i přihrál. Dneska jsem dal gól po skvělém centru Šímy a od toho tady jsem. Za tím, že otáčíme zápasy je podle mě i burcování trenéra Tobiáše, který mužstvo nehecuje jen před utkáním, ale i o poločase a během hry,“ je přesvědčen Stráský.

Reklama