Hlavní obsah

Plzeň si potřetí za sebou veze tři body z Brna

BRNO

Fotbalisté Brna v zápase 13. kola první ligy prohráli s Plzní 1:2. Hosty poslal do vedení v 29. minutě Rezek, po změně stran navíc zvýšil střádající Mlíka. Brno snížilo až v závěru po penaltě Polácha. Oba týmy dohrávaly o deseti. Plzeň tak vyhrála v Brně potřetí za sebou.

Článek

Jako první sice pálil na soupeřovu branku hlavou domácí mladík Šural, ale pak Brno potvrdilo, že není v nejlepší formě, a nechalo hrát Plzeň. Během sedmi minut zahrávali hosté tři rohové kopy a měli více ze hry. Ve 12. minutě musel po Švejnohově malé domů Lejsal ukopávat míč před nabíhajícím Petrželou. O tři minuty později Rezkova tečovaná střela těsně minula brněnskou branku.

Brno se snažilo o kombinaci, ale běhavá Plzeň mu dlouho nic nedovolila. V úvodní půlhodině ohrozil plzeňskou branku nejvíc hostující Navrátil, když jeho lob přes vybíhajícího Ticháčka skončil mimo branku. Aktivní hra přinesla hostům ovoce ve 29. minutě. Petržela vyhrál tvrdý osobní souboj se Živným a jeho přihrávku Rezek ze dvou kroků snad ani nemohl poslat jinam než do sítě.

Plzeň mohla domácím zasadit K.O. ještě v prvním poločase. Ve 38. minutě se přes atakující brněnské obránce tentokrát proháčkoval Kolář, ale Lejsal Krbečkovu dorážku zázračně vychytal. Domácí o sobě dali vědět až v poslední minutě poločasu. Po pěkné přihrávce Liry si do dobré pozice nabíhal Polách, ale stopeři ho stihli odblokovat od míče. Z dalšího protiútoku se Plzeňským zase na posledních chvíli podařilo odhlavičkovat míč na roh před nabíhajícím Paškem.

Druhé půle začala dvěma plzeňskými rohy, ale domácí postupně přece jen vytlačili hru na polovinu soupeře. Jenže dostat Plzeň pod tlak se jim nepodařilo, navíc si museli dávat velký pozor na plzeňské brejky. Což dokládal v 66. minutě Petržela, který obešel Lejsala a jeho střela z úhlu si lízla o tyčku a zamířila ven z branky. Domácí akcie mohl zvednout střídající Došek, který se na hřišti objevil po delším zranění. V 75. minutě tvrdě hlavičkoval po Šuralově centru, ale Ticháček střelu reflexem vyboxoval nad břevno.

Hostujícímu kouči Vrbovi pak vyšlo střídání. Mlíka byl na hřišti pouhé čtyři minuty, když ho brněnská obrana zapomněla na levé straně a své sólo bezpečně zakončil na 0:2. Brňanům se pak přece jen podařilo závěr zdramatizovat, i když s podporou hostů. Nejprve ale uviděl druhou žlutou kartu a po ní červenou domácí Švejnoha, ale za chvíli i Trapp, tentokrát za faul bez míče. A protože to bylo v pokutovém území, kopal Polách penaltu a proměnil ji. To ale bylo ze strany Brňanů vše, takže Plzeň potřetí za sebou veze z jihu Moravy plný počet bodů.

1.FC Brno - FC Viktoria Plzeň 1:2 (0:1)
Branky: 88. Polách z pen. - 29. Rezek, 83. Mlíka. Rozhodčí: Kovařík - Kordula, Mencl. ŽK: Švejnoha, Trousil - Kolář, Ticháček. ČK: 85. Švejnoha - 87. Trapp. Diváci: 2750.
Brno: Lejsal - Švejnoha, Trousil, Živný, Čoupek - Pašek (70. Baláž), Mareček, Polách, Okleštěk (35. Lira) - Heinz (63. Došek), Šural. Trenér: Křeček.
Plzeň: Ticháček - Limburský, Rada, Navrátil, Jiráček - Petržela (84. Varadi), Horváth, Trapp, Rezek (89. Hochmeister) - Kolář, Krbeček (79. Mlíka). Trenér: Vrba.

Reklama