Hlavní obsah

Papadopulos: Hráči Baníku mi dají naši porážku pěkně sežrat

Poprvé od svého návratu na české trávníky hrál fotbalový útočník Mladé Boleslavi Michal Papadopulos proti Baníku Ostrava, kde fotbalově vyrostl. Premiéra proti jeho bývalému klubu mu příliš nevyšla, jelikož v pondělní dohrávce 13. kola musel skousnout domácí prohru 0:2. „Hodně jsem chtěl Baník porazit, oni byli ale lepší,“ přiznal sportovně po utkání Papadopulos, jenž před svým příchodem do Boleslavi zvažoval návrat i do Baníku.

Článek

Jak se vám hrálo proti týmu, kde jste fotbalově vyrostl?

Baník hrál velice dobře. Přehrál nás naší kombinační hrou, kterou jsme se chtěli prezentovat my. Není se na co vymlouvat. Byli lepší a vyhráli zaslouženě.

Měl pro vás osobně zápas obzvlášť velký náboj?

Nemůžu říct, že bych byl nervózní. Bral jsem toto utkání jako kterékoliv jiné, i když to bylo pro mě trochu speciální, protože jsem hrál proti Baníku poprvé. Mrzí mě prohra, protože jsme chtěli získat tři body my.

Mrzí vás tato porážka o to víc, že přišla právě od týmu, kde jste vyrůstal?

Samozřejmě. Na tento zápas jsem se moc těšil, protože jsem se tam narodil a naučil se hrát fotbal. Bohužel utkání pro nás dobře nedopadlo.

V čem vidíte důvod neúspěchu?

Z naší strany chybělo tempo, které nás do této doby zdobilo. Chyběla nám pohoda a suverenita. Teď se mi to strašně těžko hodnotí. Na hřišti zápas vypadá jinak než v hledišti.

Do kabiny jste mohli jít v závěru prvního poločasu za přijatelnějšího stavu 0:1, to by ovšem Janíček nesměl ve vápně stáhnout Svěrkoše a Otepka proměnit penaltu...

Janíčkův zákrok nechci hodnotit. Myslím si ale, že to bylo zbytečné a také šlo určitě o zlom. Samozřejmě nás srazil i první gól ze standardky, přitom jsme se na ně celou dobu připravovali.

Už podruhé za sebou jste na domácí půdě nedali gól, navíc jste si proti Ostravě ani příliš šanci nevypracovali...

Jak už jsem řekl, Baník hrál prostě dobře a do ničeho nás nepustil.

Přesto jste to byl vy, kdo mohl v první minutě otevřít skóre, když jste hlavičkou střílel těsně vedle...

Ani bych to za velkou šanci nepovažoval. Šlo o hodně těžkou situaci, kdy jsem z velkého úhlu musel střílet na zadní tyč. Muselo bych mít velké štěstí, aby to skončilo gólem.

Nyní si od hráčů Baníku asi hodně vyslechnete...

Počítám s tím, že mi to dají sežrat. Moc jsem proti nim chtěl vyhrát.

Reklama

Související témata: