Hlavní obsah

Ostrava - Budějovice 0:0Budějovický trenér Tobiáš neprohrál ani na Bazalech

Vladimír KolářPrávo

Už desátý zápas v řadě České Budějovice s novým trenérem Tobiášem neprohrály. V sobotu na ostravských Bazalech předvedly bezchybnou obranu a Pavel Tobiáš na konci zápasu své hráče pochválil: „Dnešní bod je cennější než ze Slavie Praha.“

Článek

Baník se po „zahřívací“ čtvrthodině nadechl k náporu a soupeře zatlačil jak se čekalo. Do přestávky si vytvořil čtyři střelecké příležitosti. Nejprve Galásek pálil nad břevno, pak Střihavka od brankové čáry nacentroval míč za vzdálenější tyč Svěrkošovi, jehož hlavičku z ostrého úhlu brankář Kučera chytil. Pak přišly dvě šance Ličky. První ránu nadzvedl nad branku stoper Hunal, druhou bombu vyrazil Kučera.

„Byla to dobrá střela, balón mi sednul na nohu, ale gólman byl dobře postavený,“ posteskl si Mario Lička. Ve druhém poločase už Budějovice Baník do ničeho nepustily. „Naše defenziva byla prostě špičková,“ hodnotil své svěřence Tobiáš.

Trenér Baníku Karel Večeřa byl zklamaný. „V prvním poločase v defenzivě soupeře přece jenom nějaká okénka byla, ve druhém už žádné. Neměli jsme takovou útočnou kvalitu, abychom obranu Budějovic překvapili. Tentokrát jsme nevyužili ani standardní situace.“

Tvůrce hry Baníku Rudolf Otepka přiznal, že urputnou obranu očekával. „Určitě jsme je nepodcenili, věděli jsme, co budou hrát. Bránili v deseti lidech, takový fotbal se mi příčí. My jsme neměli štěstí při odražených míčích.“

Tobiášovi akorát scházela lepší útočná fáze. „Hlavně v prvním poločase jsme nešli do koncovky, jak bych si představoval. Ale v závěru utkání jsme jednu šanci měli a mohli i vyhrát.“

Bylo to v 77. minutě, kdy míč ve vápně Baníku dostal obránce Riegel. Se střelou ale váhal a když se konečně odhodlal ji vypustit, zblokoval ji stoper Neuwirth.

„Přijeli jsme pro bod a odvážíme si jej. Podle mne měl Baník jen jednu opravdovou šanci v prvním poločase. Když jsme ji přestáli, cenný bod byl náš,“ komentoval úspěch na Bazalech kapitán jihočeského týmu Tomáš Hunal.

Baník Ostrava - Dynamo České Budějovice 0:0
Rozhodčí: Královec - Zlámal, Vysloužil. ŽK: Mezlík, Hílek, Stráský, Svátek (všichni Č. Budějovice). Diváci: 11.326.
Ostrava: Buček - Řezník (33. Bolf), Neuwirth, Marek, Tchuř - Mičola (69. Rajtoral), Galásek, Otepka, Lička - Svěrkoš, Střihavka (78. Zeher). Trenér: Večeřa.
České Budějovice: Kučera - Riegel, Hunal, Žižka, Leština - Benát (90. Svátek), Homoláč, Hílek, Šíma (83. Hudson) - Sedláček, Mezlík (63. Stráský). Trenér: Tobiáš.

Reklama