Hlavní obsah

Kouče Škorpila těší, že má Liberec v závěru podzimu o co hrát

Jen dva body dělí liberecké fotbalisty od druhého místa tabulky. Doma nastřádali už šest vítězství, když si poradili i s Kladnem. „Pamatuji spoustu problémových zápasů s mužstvy ze spodku tabulky. Naštěstí tohle nebyl ten případ. V závěru podzimu máme o co hrát, chceme zůstat nahoře,“ konstatoval trenér Severočechů Ladislav Škorpil.

Článek

„Zakládáme si na tom, abychom doma stoprocentně bodovali,“ přidal se kapitán týmu Miroslav Holeňák. „Proti Kladnu se od nás vítězství čekalo. Pokud bychom remizovali, nebo nedejbože prohráli, byla by to ostuda. Jsem rád, že jsme podruhé po sobě nedostali gól. Trenér nás hodně nabádá k precizní defenzivě, dáváme si na ní pozor. Mě ta čistá konta těší dvojnásob, protože mám za úkol řídit obranu,“ líčil zkušený stoper.

Svůj druhý podzimní gól vsítil záložník Petr Papoušek, který se předtím trefil v prvním kole proti Slavii. „To čekání na další branku bylo nepříjemné. Párkrát jsem se ani nedostal do sestavy, ale věřil jsem, že nějaký gól na podzim ještě připojím. Doma většinou skórujeme a ještě potřebujeme zlepšit koncovku i při zápasech venku,“ pravil krajní záložník, který byl společně s Keričem nejaktivnějším domácím hráčem proti Kladnu.

Hosté nepředvedli pod Ještědem špatný výkon. Trenér Martin Hřídel byl s hrou celkem spokojen, méně už s výsledkem. „V první půli jsme soupeře do šancí moc nepouštěli, dobře jsme kombinovali se snahou o přechod do ofenzivní fáze. Ve druhém poločase jsme dokonce na chvíli převzali iniciativu. Nejsme ale agresivní v koncovce. Nemáme na to potřebné typy hráčů,“ mínil kladenský kouč.

Reklama

Související témata: