Hlavní obsah

Příbram - Jablonec 2:0Huňa po přestávce rozcupoval Jablonec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
49. Huňa 1 : 0
70. Huňa 2 : 0

Huňa řádil a Jablonec jel domů s prázdnou. Příbramský kapitán devátým a desátým gólem v sezóně zařídil čtvrté vítězství Středočechů v řadě, navíc před vlastními diváky Slavík neinkasoval už 334 minut. „Věřil jsem už před zápasem, že dám dva góly. Byl bych vlastně spokojený za jeden, kdyby byl vítězný, ale kluci mě hecovali, abych skóroval dvakrát, že uhrajeme nulu a zápas utkání bude v klidu,“ smál se Daniel Huňa.

Foto: 1. FK Příbram

Útočník Příbrami Daniel Huňa (uprostřed) si obhazuje fotbalistu Zlína před svým druhým gólem - ilustrační foto

Článek

První poločas patřil Jablonci, který byl důraznější, rychlejší a pohyblivější. Hosté vyhrávali většinu soubojů, lépe kombinovali, hlavně jejich záložníci převyšovali své domácí soky. A také z toho vytěžili během chvíle dvě solidní příležitosti, ale Lafata nejprve křížnou střelou z velkého vápna těsně minul pravou tyč Slavíkovy svatyně, hlavičkou pak mířil rovněž nepřesně.

Domácí kazili většinu přihrávek, prakticky se nedostali na dostřel jablonecké branky. Jedinou výjimkou byl Huňův volej z velkého vápna po centru De Oliveiry, ale míč nešel mezi tyče, a tak mohl Špit nerušeně pozorovat odvážné a přesné výpady spoluhráčů. V pětatřicáté minutě pak málem zvedal ruce nad hlavu v triumfálním gestu, ale Michálkovu skákající ránu z dvaceti metrů k tyči dokázal Slavík ztlumit, byť až na druhý pokus.

Komňacký: Gól bychom nedali ani za týden

„Vypadali jsme sice fotbalověji, možná jsme i měli převahu, ale bylo nám to málo platné. Do šancí jsme se dostávali velmi lopotně. Gól bychom nedali ani za týden. Úvod druhé půle jsme pak doslova prospali,“ zlobil se František Komňacký, trenér

Po přestávce už hrála jen Příbram, hlavní roli přitom obsadil kapitán Daniel Huňa. Po čtyřech minutách hry si na hranici velkého vápna s Pleškem narazil balón Borek a jeho přetažený centr napálil Huňa do sítě. Jablonečtí byli naprosto neschopni finální přihrávky. Ve středu pole sice ještě zbraně nesložili, ale jak se blížili k domácí svatyni, byli neškodní.

Zvláště, když po individuálním průniku z levé strany vyšperkovaném zasekávačkou Huberovi přízemní střelou na vzdálenější tyč zvýšil Huňa na 2:0. „Jsem nesmírně rád za dočasné vedení v soutěži o nejlepšího střelce. Pochopitelně tuhle statistiku sleduji jako každý útočník. Chtěl bych být alespoň chvíli v čele,“ smál se domácí střelec.

„Na Huňu jsme se připravovali, ale neuhlídali jsme ho. Přitom víme dobře, že je domácím motorem. Dali mu příliš prostoru, hráči si schytají můj hněv. Ostatní příbramští hráči totiž takovou kvalitu v koncovce nemají,“ čertil se Komňacký.

Jablonec se pak snažil o zvrat, ale herně už se nemohl vrátit do pohody z první půle. V závěru nejprve při dalekonosné dělovce Loučky vyznamenal Pleško, když obětavě na brankové čáře vyhlavičkoval míč za překonaným Slavíkem, který pak v 80. minutě opět dělovku Loučky skvěle vyrazil, a tak Příbramští doma popáté za sebou nenašli přemožitele.

„Přitom jsem se souboje s Jabloncem velmi obával, zejména kvůli skvělé organizaci hry soupeře. Základem k výhře byla naše disciplinovanost, z níž jsem byl až překvapený. A také precizní práce v defenzivě, kterou jsme zvládli fantasticky,“ chválil svůj tým Massimo Morales, trenér Příbrami.

1. FK Příbram - FK Baumit Jablonec 2:0 (0:0)
Branky: 49. a 70. Huňa. Rozhodčí: Kovařík - Pospíšil, Štěrba. ŽK: Huňa - Loučka, Huber, Valenta. Diváci: 2952.
Příbram: Slavík - Tshiabola, Müller, Nohýnek, Mišun - Klesa, Tarczal, Borek, Pleško - De Oliveira (87. Fantiš), Huňa (90+2. J. Štochl). Trenér: Morales.
Jablonec: Špit - Zábojník, Pavlík, Huber, Hamouz - Michálek (64. Hloušek), Loučka, Klapka (75. Hesek), Eliáš (82. Valenta), Žofčák - Lafata. Trenér: Komňacký.

Reklama

Související témata: