Hlavní obsah

Ostuda. Jiné slovo pro výprask v derby nemám, čertil se gólman Blažek

Děsivá bilance. Pod žižkovskými reflektory mířilo na jeho bránu v nedělním podvečeru pět střel a čtyři skončily v síti. Takový výprask sparťanský gólman Jaromír Blažek už dlouho nepamatuje. A navíc od soupeře, který hrál déle než hodinu jen v deseti. „Jsme zase tam, kde jsme byli. A možná jsme spadli ještě hlouběji,“ nedovedl pochopit letenský brankář výprask od střížkovských Bohemians.

Foto: ČTK

Jaromír Blažek

Článek

Na výprask od střížkovských klokanů asi hodně dlouho nezapomenete...

Naopak, musím ho co nejdřív vymazat z hlavy. Vždyť to nebylo nic jiného než ostuda.

No právě! I vaše bilance je děsivá - pět ran na bránu a z toho čtyři góly!

Kdybych na Žižkově něco zkazil, v porážce bych se pitval a připouštěl si ji. Jenže proti Bohemians selhalo mužstvo, to je nejhorší. Prohrát můžeme, ale nesmí se to stát pravidlem. A hlavně nesmíme prohrát takovým způsobem, jakým k tomu na Žižkově došlo.

Možná proto, že jste hodně rychle inkasovali a vaši mladí spoluhráči už se z úderu nevzpamatovali. Ani když potom hráli více než hodinu proti oslabenému soupeři!

První Macháčkův gól byl sice krásný, ale vůbec nic neřešil. A druhý Kinclův také ne. Vždyť hned po půli jsme srovnali na 2:2 a mohli přidat minimálně tři další branky. Místo toho inkasujeme. Od soupeře, který hraje jen v deseti!

Snadno, když jste v zadních řadách hořeli jako papír...

Příšerné, co se v derby dělo. Chyběl důraz, obránci si dávali přednost, nebyli schopni ani míč odkopnout, při prvním a třetím gólu nechali protihráče střílet, jak se jim zachtělo.

Asi jste musel v bráně moc bědovat a vzývat Tomáše Řepku, aby se už konečně na hřiště vrátil a sjednal v obraně Sparty pořádek!

Zase se ukázalo, že Tomáš je klíčovým hráčem Sparty a její defenzívy pak tuplem. Zvláště v konstelaci, v níž se naše obrana nachází, zejména s ohledem na spoustu mladých hráčů, kteří v ní nastupují. A navíc na místech, na nichž před tím nekopali.

Jenže v předchozích zápasech své role zvládali...

Jak kdy. Jednou to šlo, podruhé ne. Vždyť my prohráli nejen na Žižkově s Bohemians, ale na ostravských Bazalech s Baníkem také.

Proto se ligovou tabulkou propadáte dolů...

Zase jsme si zavařili. Pár výsledků jsme udělali, ale teď nás prohra s Bohemians znovu shodila dozadu. Jsme opět tam, kde jsme byli.

Takže myšlenky na titul se rozplývají v nenávratnu a Sparta bude nakonec vůbec ráda, když se do evropských pohárů dostane.

Tak to pardon! O titul hrajeme pořád a dokud o něm nebude s definitivní platností rozhodnuto, musíme o něm uvažovat. Už z principu!

Reklama

Související témata: