Hlavní obsah

Jarolím: Myslet si, že už je hotovo, by bylo bláhové

Jan KrůtaPrávo

Jeho tým v téměř dohrané polovině sezóny s přehledem vede tabulku Gambrinus Ligy, ale trenér fotbalistů Slavie Praha Karel Jarolím zůstává při zemi. Po pondělním ocenění ve Zlatém míči ČR coby nejlepší kouč uplynulé sezóny Jarolím vykládal o postavení svého týmu v lize nebo o tom, že by i na jaře rád ve svém kádru udržel útočníka Tomáše Necida.

Článek

Stálo vás vítězství nad Žižkovem hodně nervů?

Nervy to byly, ale ve fotbale už jsem něco prožil. Kdyby to bylo pořád snadné, tak by to člověka snad ani nebavilo...

Dokázali jste využít zaváhání svých pronásledovatelů, ligu vedete o šest bodů…

Co si budeme povídat, pro nás to bylo hodně důležité vítězství. Ostatní výsledky nám nahrály, ale myslet si, že už je hotovo, by bylo bláhové. Do konce ligy zbývá spousta kol.

Věděli hráči před zápasem, jak dopadla Sparta?

Asi ano a možná to sehrálo svou roli, že jsme v určitých pasážích byli nervóznější. Upozorňoval jsem hráče, že podstatný je náš zápas, a ne to, co se děje kolem. Kdybychom nevyhráli, nemělo to žádný efekt.

Na Spartu teď máte náskok devíti bodů.

Ale tam přece není jen Sparta, jsou tam i jiné týmy. Podařilo se nám lehce odskočit, ale za dvě kola to může být jinak. Podívejte na Ostravu: v minulém kole vyhrála v Boleslavi a teď doma neporazí Budějovice.

Jaký výsledek v tomto kole vás nejvíc překvapil?

Když jsem se dozvěděl, že Sparta hrála se Střížkovem dlouho proti deseti, tak asi tenhle.

Jsou v lize dnes těžší soupeři než Sparta?

Jsou. My jsme třeba prohráli v Liberci, nevyhráli v Budějovicích (úsměv). Ale herně šla nahoru Ostrava, i když teď doma klopýtla. To se může stát, když soupeř je v devíti lidech na vápně a urputně brání.

Jak těžko se Slavia bude loučit s Necidem, který v zimě odchází do CSKA Moskva?

Uvidíme, jestli se případně nedomluvíme na jeho hostování ve Slavii. Je to otázka dalších jednání. Bude záležet na druhé straně, ale pokud by byla šance, byl bych rád, aby aspoň do konce sezóny zůstal. Dal devět gólů a pro naši ofenzívu je hodně důležitý.

Reklama

Související témata: