Hlavní obsah

Kladno - Plzeň 1:0Plzeň poprvé pod trenérem Vrbou prohrála

MinutaMin. Tým Hráč Akce
62. Šisler 1 : 0

Kladno je doma už šest zápasů nepřemožené. V neděli porazilo Plzeň, která sice byla herně lepší, ale měla problém prosadit se ve velkém vápně. Ve finální fázi byla neškodná a poprvé pod taktovkou trenéra Vrby po pěti zápasech bez prohry nebodovala.

Článek

Domácí velmi pozorně bránili, nehnali se zběsile do útoku, ale když už se před velmi nejistého Ticháčka dostali, pokaždé byli blízko gólu. Po deseti minutách pálil těsně mimo Procházka, za tři minuty Ticháček na dvakrát lapil ránu Bartoše z otočky.

Hosté dobře kombinovali, ve středu pole měli převahu. Jenže jakmile se přiblížili velkému vápnu Středočechů, ztráceli přesnost. Výjimkou byl povedený signál, kdy Rezek prodloužil přímý kop na Hochmeistera, který však z metru pálil jen do nohou brankáře.

I po změně stran byli Západočeši lepším týmem, jenže znovu dopláceli na nepřesné přihrávky ve finální fázi. Prakticky se za celý druhý poločas nedostali do šance. A nakonec pykali za fatální chybu Ticháčka. Strnad totiž bleskově rozehrál do odkryté obrany hostů přímý kop na Šislera, který ze strany velkého vápna napálil míč prvním dotykem na hřišti ke vzdálenější tyči za nehybně stojícího plzeňského brankáře.

I přes následnou snahu i pokračující herní převahu se hosté do šance nedostali, naopak mohli inkasovat, když Šisler připravil tutovku pro Strnada, ale ten pálil jen do vybíhajícího Ticháčka.

SK Kladno - Viktoria Plzeň 1:0 (0:0)
Branka: 62. Šisler. Rozhodčí: Kocourek - Chytil, Vysloužil. ŽK: Procházka, Strnad - Navrátil. Diváci: 1680.
Kladno: Kostolanský - Procházka, Beneš, Gross, Hajník - Bartoš, Herzán (80. Dubský), Strnad, Szabo, Smutný (60. Šisler) - Šilhan (84. Zachariáš). Trenér: Hřídel.
Plzeň: Ticháček - Limberský, Halama, Navrátil, Jiráček (73. Smola) - Petržela (83. Varadi), Rada, Hochmeister, Kolář - Tatanašvili (46. Mlika), Rezek. Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: