Hlavní obsah

Olomouc - Ostrava 2:1Olomouc doma skolila neproduktivní Baník, zápas rozhodl Komárek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Bolf (vlastní) 1 : 0
26. Svěrkoš 1 : 1
68. Komárek 2 : 1
68. Komárek 3 : 1

OLOMOUC

Ligovou neporazitelnost fotbalistů Ostravy dnes uťala Olomouc, která svou domácí nedobytnou pevnost uhájila po vítězství 2:1. Baník padl po osmi zápasech vinou žalostné koncovky, neproměnil celou řadu šancí a Střihavka trefil břevno. Zápas rozhodla hlavička Martina Komárka z 68. minuty a sérii Sigmy bez prohry natáhl na sedm utkání. Druhý poločas musel místo zdravotně indisponovaného sudího Kociána odřídit čtvrtý arbitr Adam.

Článek

Baník se díky čtyřem tisícovkám fanoušků na Hané mohl cítit jako doma a vypadal podle toho i jeho výkon z úvodní desetiminutovky, ve které dostal lepší kombinací soupeře pod územní tlak. Kormidlo vývoje však otočila třináctá minuta. Ordoš v náběhu na Heidenreichův centr podklouzl, ale dílo dokončil ostravský zadák Bolf, který ztratil přehled a hlavou míč poslal do protipohybu překvapeného Bučka.

Domácí převzali iniciativu. Ve středu hřiště soupeři včas odebírali balony, nenechali ho kombinovat a sami měli více ze hry. Tentokrát však nečekaně pro změnu udeřil Baník. Otepka kolmou přihrávkou středem hřiště nastartoval Svěrkoše, který lehce utekl oběma stoperům a s chladnou hlavou míč poslal kolem Drobisze na vzdálenější tyč.

Ostravě prudce narostlo sebevědomí a v další pětiminutovce rychlými přihrávkami několikrát rozebrala olomouckou obranu. Hned po gólu Svěrkoš parádním přenesením hry připravil možnost pro Ličku, jehož tvrdou ránu vyboxoval Drobisz. Ostravský reprezentant, který kvůli problémům s nártem vynechal zápas v San Marinu, hýřil invencí. Po půlhodině měl na noze další gól, ale olomoucký gólman na čáře jeho jemnou teč reflexivně vyrazil.

Start druhé půle se o deset minut protáhl kvůli zdravotní indispozici hlavního arbitra Radka Kociána, kterého musel zastoupit čtvrtý sudí Jiří Adam. A Baník vzal Drobiszovu branku znovu útokem. Mičola však vyloženou možnost z malého vápna zazdil střelou do náruče přichystaného Drobisze a další průnik znamenitého Svěrkoše, který si udělal slalomové tyče z olomouckých stoperů, skončil střelou těsně vedle tyče.

I Sigma se snažila o aktivní fotbal, ale její ofenzíva nebyla tolik produktivní. Přesto si ostravský gólman Buček vydechl, když Hubník v 60. minutě hlavou nasměroval Rossiho pas z malého vápna vysoko nad břevno. Odpověď Ostravy netrvala ani minutu. Svěrkoš vyslal efektní patou na zteč Střihavku, který však orazítkoval jen břevno.

Zápas rozhodla standardní situace. Melinho našel z rohového kopu hlavu Komárka, jenž Olomouci zajistil nad Baníkem třetí vítězství v řadě. Závěrečný tlak hostů na tom nic nezměnil, výběr trenéra Večeři doplatil na střeleckou nemohoucnost. Porážku mohl ještě odvrátit Střihavka, ale po další gólovém pasu Svěrkoše jeho pokus vyškrábl Drobisz.

Sigma Olomouc - Baník Ostrava 2:1 (1:1)
Branky: 13. vlastní Bolf, 68. Komárek - 26. Svěrkoš. Rozhodčí: Kocián (46. Adam) - Košec, Tauber. ŽK: Ordoš, Šuškavčevič - Bolf, Svěrkoš. Diváci: 9156.
Olomouc: Drobisz - Rossi, Šuškavčevič, Komárek, Heidenreich - Kaščák, Hořava (90. Hudec) - Janotka (90. Pospíšil), Melinho, Hubník (79. Štěpán) - Ordoš. Trenér: Psotka.
Ostrava: Buček - Marek, Neuwirth, Bolf, Tchuř - Lička (71. Zeher), Galásek, Otepka, Mičola (63. Rajtoral) - Svěrkoš, Střihavka. Trenér: Večeřa.

Reklama