Hlavní obsah

Za vítězstvím nás ženou fanoušci, zná recept k úspěchu slávista Necid

O takovém podzimu se slávistickému fotbalovému útočníkovi Tomáši Necidovi ani nesnilo! V 15. kole v Edenu proti Teplicím vsítil nejprve svůj 10. gól z penalty, načež hlavou rozvlnil síť soupeře podruhé a v sezóně se tak radoval již pojedenácté! „Vyrovnali jsme z penalty, přidali druhý a třetí gól, a rázem bylo po zápase,“ komentoval ligový kanonýr Necid nedělní domácí výhru 3:1.

Článek

Jak moc si ceníte výhry, kdy jste poprvé na podzim na vlastním trávníku museli skóre otáčet?

Do tohoto zápasu jsme šli s tím, že musíme vyhrát, což se nám povedlo. Za to jsem moc rád.

V utkání jste si hodně věřil. Bylo tomu tak i před penaltou, kdy jste si vzal míč a následně pokutový kop chladnokrevně proměnil?

Balón jsem si vzal, protože jsem chtěl dát samozřejmě gól. Věřil jsem si, a tak jsem se postaral o vyrovnání.

Jak se odvíjel zápas z vašeho pohledu?

V prvním poločase to bylo trochu drama. Ve druhé půli už jsme hráli ale pouze jen my. Teplice se zatáhly. Šlo o to, kdy dáme první gól. Vyrovnali jsme z penalty, přidali druhý a třetí gól a rázem bylo po zápase.

Po poločase jste na Teplice vlétli jako uragán. To vás patrně trenér Jarolím v kabině hodně vyburcoval...

Přestávka nás nakopla. Věděli jsme, že máme před sebou pětačtyřicet minut, ve kterých můžeme vstřelit gól.

Osm domácích utkání, osm výher. To je úctyhodná bilance, když jste navíc v lize neprohráli již čtrnáctkrát za sebou. Nebáli jste se, že o tuto sérii můžete přijít právě v utkání s Teplicemi?

Strach jsme určitě neměli. K tomuto zápasu jsme přistoupili jako ke kterémukoliv jinému. Ohromně nás povzbuzují fantastičtí fanoušci. Taky náš stadión nám velice pomáhá pro sebevědomí.

Pro vás osobně se možná jednalo o poslední ligový zápas ve slávistickém dresu v Edenu před odchodem do CSKA Moskva...

Já to neřeším. Před sebou máme nyní ve čtvrtek důležitý zápas v Žilině v Poháru UEFA, kde chceme uspět, protože je naším cílem postup ze skupiny.

Reklama