Hlavní obsah

Válíme jenom doma, smutní Hřídel

KLADNO

Nedobytnou tvrz představuje kladenský prvoligový fotbalový stadión už šest zápasů v řadě. Svěřenci trenéra Hřídela zdolali v neděli nečekaně ambiciózní Plzeň a tříbodový zisk je udržel na nesestupových příčkách.

Foto: SK Kladno

Trenér fotbalistů Kladna Martin Hřídel

Článek

„Z domácího stadiónu jsme udělali nedobytnou tvrz,“ tetelil se blahem kladenský trenér Martin Hřídel. Zatímco doma získali Středočeši dvanáct bodů, z hřišť soupeřů dovezli jediný za remízu v Jablonci. „Hlavním důvodem je odvaha, které máme při zápasech před vlastními diváky dost, zatímco venku nám tahle vlastnost chybí. A nutno uznat, že jsme při zápasech u soupeřů nebyli ani herně tak kvalitní,“ přemítal kladenský trenér.

Jeho svěřenci podlehli doma v prvním utkání podzimu Spartě, pak ale remizovali se Zlínem, Českými Budějovicemi a Teplicemi, porazili Olomouc, Žižkov a naposledy Plzeň. „Doma se dokážeme lépe vyhecovat, jsme důraznější, hrajeme s větším nasazením a pouštíme se častěji do zakončení. Ale proč nedokážeme stejným způsobem zvládnout i utkání na hřištích soupeřů, netuším,“ krčil rameny kladenský záložník Ondřej Szabo.

Gól zařídil parádní trefou, první v nejvyšší soutěži, záložník Jiří Šisler. „Trenér mě přitom poslal na hřiště hlavně s úkolem pomáhat v defenzívě, protože Petržela a Rezek nám dělali problémy,“ říkal borec, který dnes slaví 24. narozeniny. Paradoxně první dotyk s balónem přetavil ve vítězný gól. „Míč šel za obranu a já neměl jiné řešení než vystřelit. Ale trefil jsem to naprosto ideálně,“ culil se Šisler.

Jeho gól přetavil v tříbodový zisk bezchybným výkonem brankář Peter Kostolanský. Do zápasu přitom nastoupil na poslední chvíli za zraněného Pavlíka. „Byl jsem nervózní, šlo o můj první zápas v nejvyšší soutěži v této sezóně. Ale měl jsem herní praxi ze zápasů rezervního týmu a startů v Poháru ČMFS. A díky precizní práci našich obránců jsem k nule přišel poměrně snadno,“ vyprávěl Kostolanský a už přemítal o posledním letošním kole, v němž hraje Kladno na Spartě. „Když budeme hrát stejně bojovně a důrazně, můžeme tam překvapit,“ zasnil se Kostolanský.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice