Hlavní obsah

Žižkov po nezdaru v Teplicích přezimuje v sestupovém pásmu

Fotbalisté Viktorie Žižkov po prohře v 16. ligovém kole na půdě Teplic získali smutnou jistotu, že přezimují na předposledním místě v sestupovém pásmu. Pražané v Teplicích hlavně v úvodu měli převahu i velké šance, ale branky Vachouška a Mahmutoviče na konci první půle v rozmezí dvou minut jen potvrdily tristní bilanci bez jediného bodu z utkání venku.

Článek

Tepličtí se tak na závěr rozpačitého podzimu posunuli na sedmé místo, kde mají stejně bodů jako Plzeň. Vystřídat je tam však ještě může Jablonec, pokud v pondělí bude jakkoliv bodovat v Ostravě.

Žižkov v Teplicích toužil při svém posledním podzimním pokusu ukončit trápení na soupeřových hřištích, na nichž během sezony nezískal ani jediný bod a dlouho se zdálo, že by snaha Viktoriánů mohla mít úspěšný konec. Hosté se v úvodu dokonce překvapivě dobře vypořádali s absencí distancovaných opor Vozábala se Straceným a kdyby Teplice po dvaceti minutách prohrávaly o dvě branky, nikdo by se divit nemohl.

Domácí před nejnižší návštěvou podzimu nabídli svojí nesoustředěností soupeři dvě velké šance, ale Pražané při nich ukázali bídnou koncovku, která je přikovala téměř na samé ligové dno. Nejprve po akci exteplického Koukala hlavičkoval do břevna úplně osamocený Šťastný a sám pak kroutil hlavou nad tím, co dokázal spálit. V 18. minutě teplické tápání neztrestal ani Kalod, který po vysunutí Švancary minul jen těsně levou tyč.

Gabriel nešťastně tečoval hlavičku Mahmutoviče

Tepličtí se začali z herní bídy zvedat až po půlhodině, ale asi ani oni sami nečekali, že udeří hned z prvního náznaku. Navíc mohli velebit i přízeň štěstěny. Špatně zahraný roh Stožického hosté odvrátili jen k Vachouškovi a ten se levačkou krásně trefil přímo k tyči a stejně jako před týdnem na Slavii se prosadil při čekání na odražený míč. Vachoušek pak dlaní nastavenou k uchu pod hlavní tribunou, na níž nechyběl ani reprezentační trenér Rada, fanouškům vzkázal, co si myslí o jejich hlasitých a kritických poznámkách.

I druhý inkasovaný gól měl pro Žižkov dost smolný nádech. Po Stožického centru hlavičkoval Mahmutovič a jeho pokus ještě mimo dosah brankáře Bartalského vychýlil stoper Gabriel.

Druhý gól otevřel prostor pro oboustranně ofenzivní partii, v níž byli domácí krátce po poločase dvakrát k získání definitivní pojistky. Aktivní Stožický nejprve z dálky pálil do tyče a Mahmutovič zblízka střílel nad. Hostům tak zůstaly zbytky nadějí pro možné drama a při jejich ofenzivních výpadech teplickým několikrát zatrnulo.

K napínavé zápletce stačilo, aby Viktoriáni vstřelili kontaktní branku. Pětadvacet minut před koncem byl blízko Kalod, který podruhé selhal po Švancarově nabídce. Chvíli po něm krátce po příchodu na hřiště málem osvědčil kanonýrský instinkt Naumov, ale radost z šesté ligové branky mu pokazila nastřelená tyč po standardní situaci. Pak už si domácí výhru ohlídali.

FK Teplice - FK Viktoria Žižkov 2:0 (2:0)
Branky: 37. Vachoušek, 39. Mahmutovič. Rozhodčí: Hájek - Drastík, Santarius. ŽK: Matula -Kučera, Xavier. Diváci: 2020.
Teplice: Belic - Vidlička, Lukáš, Klein, Rosa - Verbíř, Doležal (69. Sabou), Matula, Stožický (90+2. Gašparík) - Vachoušek (85. Jun), Mahmutovič. Trenér: Plíšek.
Žižkov: Bartalský - Kučera, Pilař, Gabriel, Xavier - Šťastný (46. Novotný), Procházka (58. Naumov), Hušbauer, Koukal - Švancara, Kalod (73. Bukač). Trenér: Ščasný.

Reklama

Související témata: