Hlavní obsah

Teplický Belic vychytal poosmé čisté konto

Josef PešoutPrávo

Ve druhém ligovém kole na Žižkově dostal teplický brankář Tomáš Belic kuriózní vlastní gól, který byl pro něj nejčernějším momentem podzimu. V nedělní odvetě však patřil ke strůjcům vítězství domácího celku, když svůj perfektní výkon ozdobil celkově už osmým vychytaným čistým kontem v sezóně.

Článek

„To, že jsem v polovině ze šestnácti podzimních zápasů neinkasoval, je i zásluha spoluhráčů. Máme konsolidovanou obranu, kterou řídí stoperská dvojice Lukáš-Klein. Jsou pro mě jistotou pracovité defenzivy a dost mi v těch nulách pomohli. Nad Žižkovem jsme hlavně chtěli vyhrát a odčinit srpnové selhání. Myslím, že se nám to podařilo,“ uvedl Belic. „Ze začátku jsme měli velké štěstí. Kdyby nám v úvodu Viktorka dala gól, a šance si na to vytvořila, určitě by to bylo pro nás těžší,“ rozjímal gólman.

V dobré formě zastihl závěr podzimu teplického útočníka Štěpána Vachouška, který zopakoval svůj střelecký počin z předchozího duelu na Slavii. Jeho gól do sítě Bartalského otevřel domácím cestu ke třem bodům. „Věděli jsme, že Žižkov přijede bránit a hrát na rychlé protiútoky. Zápas byl o bojovnosti a o prvním gólu. Předpokládal jsem, že který tým ho vstřelí, tak asi zvítězí,“ mínil zkušený forvard. „Dostal se ke mně odražený míč, a tak jsem ho zkusil napálit z voleje levačkou. Dobře to tam spadlo. Měl jsem z toho velkou radost, proto jsem se spontánně rozběhl k lavičce,“ popsal svou trefu.

Potěšil ho zmíněný vzestup formy. „Dlouho jsem se nemohl dostat do zápasového rytmu. Ale poslední kola už to mělo hlavu a patu. Dřina, jakou jsem musel pro fotbal obětovat po několikanásobném zranění, se mi konečně vyplácí. Dík za to patří i mojí rodině, která mi celou dobu věřila. Teď si rád odpočinu, ale už se těším na zimní přípravu, kterou potřebuji jako sůl. Věřím, že zamakáme a jaro v našem provedení bude lepší, než podzim,“ povídal Vachoušek.

Reklama