Hlavní obsah

Příbramský střelec Huňa přiznal: Lepšímu angažmá bych se nebránil

Deset ligových branek nastřílel na podzim příbramský fotbalista Daniel Huňa. V tabulce kanonýrů je na druhém místě o jediný gól za vedoucím slávistou Necidem. Pro Příbram je učiněným pokladem, protože o střelce je zájem. Šéf klubu Jaroslav Starka by se solidní finanční nabídce nebránil, samotný hráč také ne...

Foto: 1. FK Příbram

Útočník Příbrami Daniel Huňa (uprostřed) si obhazuje fotbalistu Zlína - ilustrační foto.

Článek

Uspokojil vás bod se Slavií?

Maximálně, protože pro nás má cenu tří. My jsme šli do utkání s tím, že ho chceme vyhrát jako každý zápas. Ale Slavia je vynikající soupeř a vozí body i ze hřišť silných soupeřů. My jsme šli do zápasu s ní s jinou taktikou, než s jakou hrajeme domácí zápasy. Pozorně jsme bránili, v útoku jsem hrál sám, takže jsem to měl proti slávistické obraně strašně těžké. Důležité je, že jsme udrželi nulu.

Neměli jste přeci jenom hrát dopředu odvážněji?

Trenér to takhle rozhodl a udělal správně. Kdybychom to vzadu otevřeli, Slavia by nás určitě potrestala.

Vy sám jste asi prožil podzim snů...

To máte pravdu. Před jeho začátkem by mě ani nenapadlo, že dám deset branek. Parádně jsem se rozstřílel a věřím, že to bude pokračovat i na jaře. Hlavní je, že jsme překvapili jako mužstvo. Osmnáct bodů od nás nikdo nečekal. V mužstvu je hodně hráčů, kteří neměli s ligou žádné zkušenosti. Navíc jsme hráli i solidní fotbal.

Zůstanete v Příbrami?

Tohle je otázka spíš pro vedení klubu. Určitě se o tom budeme bavit, nechali jsme to ale až po posledním zápase.

Vy sám byste zůstal?

Mně osobně i mojí rodině se v Příbrami líbí. Nikam tedy nespěchám. Pokud by ale přišla zajímavá nabídka pro klub i pro mne, pochopitelně bych se dalšímu kroku výš nebránil. V devětadvaceti letech už nemám tolik času.

Reklama

Související témata: