Hlavní obsah

Dvaadvacet bodů odpovídá realitě, tvrdí teplický Plíšek

Tepličtí fotbalisté na podzim nezářili, ale ani vysloveně nezklamali. „Dvaadvacet bodů odpovídá realitě,“ říká trenér Jiří Plíšek, který převzal tým těsně před startem probíhajícího prvoligového ročníku.

Článek

Proč chyběl v nominaci teplických fotbalistů pro poslední podzimní utkání s Viktorií Žižkov (2:0) Jakub Mareš?

Nevešel se do osmnáctky pro zápas, a tak nebyl ani na lavičce náhradníků. V sestavě dostali přednost hráči, kteří se během týdne připravovali s větší intenzitou a zaujetím.

Začátek zápasu byl z teplické strany poněkud vlažnější. Čím si to vysvětlujete?

Kluci si uvědomovali důležitost situace. Moc chtěli nad Žižkovem vyhrát a v takových momentech na hráče padá i psychická deka. Přečkali jsme pár šancí soupeře a dokázali jsme se z jeho aktivity otřepat. Pak jsme vstřelili dvě branky a zbytek utkání jsme odehráli velmi dobře. Stožický navíc za stavu 2:0 trefil tyč a ještě výraznější příležitost měli Mahmutovič a Matula.

Jste rádi, že se vám povedlo rozloučit se s fanoušky a s podzimem vítězstvím?

Naprosto jednoznačně. Potvrdili jsme předešlé domácí vítězství s Brnem i solidní první poločas na Slavii. Hráči si zaslouží absolutorium za to, co museli za poslední týdny ustát.

Co říkáte na zisk 22 bodů po šestnácti kolech prvoligové soutěže?

Dostali jsme se na pozice v tabulce, které nám zaručují klid do zimní přípravy. Víme, na čem potřebujeme zapracovat. Věřím, že hráči budou mít chuť do další práce. Dvaadvacet bodů odpovídá realitě. Spokojenější bychom asi byli, kdybychom získali aspoň o čtyři body více.

Jak byste tedy charakterizoval teplický podzim?

Předně si vážíme toho, že jsme dokázali postoupit do jarního čtvrtfinále v Poháru ČMFS, což bylo naším cílem. Zabudovali jsme do sestavy i nové hráče Vachouška, Mahmutoviče, Matulu a Stožického. Brankář Belic vychytal v osmi zápasech čisté konto. Po Slavii jsme měli druhou nejlepší defenzivu v soutěži.

Dají se očekávat velké změny v kádru?

Nejprve si musíme polovinu sezóny zanalyzovat. Ale otázky kolem změn v mužstvu jsou spíše pro vedení klubu. Budeme se bavit o tom, jak pracovat na další perspektivě teplického fotbalu. V tomto týdnu ještě hráči absolvují testy, pak je čeká týden v lázních a dovolená.

Reklama

Související témata: