Hlavní obsah

Ostrava - Jablonec 3:1Baník porazil chybující Jablonec a přezimuje třetí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Lička 1 : 0
45. Svěrkoš 2 : 0
74. Lička 3 : 0
86. Loučka 3 : 1

Ostravští fotbalisté porazili v pondělní dohrávce 16. kola nejvyšší soutěže Jablonec 3:1 a před zimní přestávkou si tak upevnili postavení na třetím místě tabulky. Loučení s podzimem si Bazaly užily. Nejvyšší návštěva kola viděla fotbal s mnoha šancemi a krásnými góly. „Prohráli jsme zaslouženě,“ prohlásil jablonecký trenér František Komňacký.

Článek

„Baník byl lepší kombinačně, v pohybu, měl více střeleckých šancí. Ale my jsme mu úlohu usnadnili chybami. Ty Eliáše a Michálka potrestal hned v prvním poločase,“ dodal lodivod Jablonce, jehož tým se k zimnímu spánku uloží na deváté pozici.

Fotbalový labužník musel ocenit, když Lička excelentně prvním dotekem míče obstřelil ve 22. minutě brankáře Špita a na konci půle si neméně šikovně počínal Svěrkoš.

Po hodině hry Baník pustil do hry soupeře. „Bylo to uspokojením, ale jinak jsme podali kompaktní výkon, s prvním poločasem jsem byl spokojený na 100 procent,“ prohlásil trenér Karel Večeřa. Valentovu střelu skvěle vyškrábl brankář Buček a vzápětí hlavičku téhož jabloneckého hráče zastavil na brankové čáře připravený Otepka.

Třetí gól padl po tom, co na hřišti byly dva míče a ten, s nímž se nehrálo, stoper Huber odkopl. „Byla to sporná situace. Hra se nepřerušuje vždy, když jsou na hřišti dva míče,“ komentoval tento moment hry Jiří Kureš, předseda pravidlové komise.

Baník Ostrava - Baumit Jablonec 3:1 (2:0)
Branky: 22. a 74. Lička, 45. Svěrkoš - 86. Loučka. Rozhodčí: Adam - Hojsík, Tacina. ŽK: Lafata, Hloušek. Diváci: 6128.
Ostrava: Buček - Marek, Neuwirth, Bolf, Tchuř - Rajtoral (56. Wojnar), Galásek, Otepka, Lička - Svěrkoš (87. Lukeš), Střihavka (73. Zeher). Trenér: Večeřa.
Jablonec: Špit - Krejčí, Pavlík, Huber, Hamouz - Michálek (46. Hloušek), Eliáš, Loučka, Žofčák - Klapka (46. Valenta) - Lafata. Trenér: Komňacký.

Reklama

Související témata: