Hlavní obsah

Sparta zvolila tradiční model přípravy: Krkonoše a Španělsko

PRAHA

Tradiční model zimní přípravy zvolil trenér sparťanských fotbalistů Jozef Chovanec, který bude chtít na jaře se svými svěřenci napravit nepříznivý dojem z podzimu. Svoje mužstvo vezme na kondiční soustředění do Špindlerova Mlýna, herní pohodu pak bude čtvrtý tým aktuální prvoligové tabulky hledat ve Španělsku.

Článek

Sparťané trénují na Letné ještě tento týden, ale víkendu jim začne nejdelší dovolená z celého roku. Poprvé se v šatně sejdou až 2. ledna a druhý den podstoupí tradiční kondiční testy na FTVS.

V Praze budou nabírat i první dávky nejtěžší části přípravy, která vyvrcholí ve Špindlerově Mlýně. Tam Sparta odjede v neděli 11. ledna, poté co ukončí svoji dvoudenní účast na halovém turnaji Víkend šampionů, na němž bude obhajovat letošní finálovou účast.

Druhou polovinu ledna stráví sparťané znovu ve svém tréninkovém areálu na pražském Strahově, v plánu mají také první přípravné zápasy. Další s těžšími, ovšem dosud nespecifikovanými soupeři, je čekají ve Španělsku, kde bude výprava pobývat od 1. do 10. února. O týden později již vstoupí do nejvyšší domácí soutěže.

Program přípravy Sparty Praha:
2. ledna: Zahájení přípravy
3. ledna: Fyzické testy FTVS
10.-11. ledna: Fortuna Víkend šampiónů
11.-17. ledna: Kondiční soustředění ve Špindlerově Mlýně
1. února: Herní soustředění Španělsko

Reklama

Související témata: