Hlavní obsah

Beránek si po nástupu v Brně prosadil soustředění na Kypru

BRNO

Prvním výrazným počinem nového trenéra fotbalistů 1. FC Brno Miroslava Beránka bylo prosazení zimního herního soustředění na Kypru. Po špatných výsledcích týmu v podzimní části první ligy, po níž je v tabulce až na desátém místě, se majitel klubu Roman Pros rozhodl původně přípravu v teple zrušit.

Článek

"Takové soustředění má určitě přínos, neboť podmínky u nás jsou začátkem února nevyzpytatelné. Za přípravou v teplém prostředí jezdí až čtrnáct českých klubů. S majitelem jsme se na této změně domluvili, neboť bych byl jako trenér trestán za něco, co jsem nezpůsobil," řekl Beránek na čtvrteční tiskové konferenci, na které oficiálně podepsal smlouvu do 30. června 2010.

Beránek už si také vybral spolupracovníky. Asistentem bude opět Aleš Křeček, který vedl brněnský tým po odvolání trenéra Petra Uličného konce podzimní sezóny. Novým asistentem se stal Pavel Trávník, který s Beránkem spolupracoval ve Slavii Praha. Trenérem brankářů bude Josef Hron.

Beránek chce jednat s Bestou

Nový kouč se chce vrátit k jednáním s útočníkem Alešem Bestou, kterého vedení klubu vyřadilo z kádru po konfliktu s trenérem Uličným. Besta má v Brně smlouvu až do konce června příštího roku, nyní trénuje individuálně podle připraveného plánu. "Musím si s ním promluvit. Nikdy jsem nedržel hráče, kteří v týmu být nechtěli. Na druhé straně by ani pro Bestu nebylo dobré, kdyby dalšího půl roku stál," uvedl Beránek.

Po nových posilách zatím netouží. "Myslím si, že má Brno dostatečně početný kádr. Všichni hráči jsou na stejné startovní čáře. Kromě toho se zapojí do přípravy ještě Pospěch a Rabušic, které Brno získalo už dříve," prohlásil trenér.

Nabídku od Prose dostal kouč minulou sobotu při schůzce v Praze. Bývalý asistent reprezentačního trenéra Karla Brücknera si nechal prostor na rozhodnutí do středy, kdy ještě čekal na případnou zahraniční nabídku. "Současné postavení Brna v tabulce mě neodradilo. Každý tým prochází i neúspěšnými obdobími. Beru to spíše jako výzvu a chtěl bych nastartovat brněnský fotbal k vzestupu. Ale musí se na tom podepsat i hráči," řekl Beránek.

Reklama

Související témata: