Hlavní obsah

Plzeň uhájila vedení na Letné a živí naději na to, že ještě prožene Slavii

Aktualizováno

Fotbalisté Plzně zvládli ligový restart a dál můžou živit naději, že ještě pořádně proženou vedoucí Slavii. Po výhře 2:1 na Spartě na sešívané, kteří odskočili úterní výhrou 1:0 v Mladé Boleslavi, ztrácejí i po tomto 25. kole osm bodů. Koronavirová pauza se nijak neprojevila na Spartě, její výsledková mizérie trvá. V dalších zápasech Bohemians vyhráli nad Teplicemi 4:0, Opava remizovala s Karvinou 0:0 a České Budějovice podlehly Liberci 0:1.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Hráči Plzně se radují z vítězství nad Spartou. Zleva Radim Řezník, David Limberský a Lukáš Kalvach.

Článek
Fotogalerie

Viktorii poslal ve šlágru kola do vedení v 26. minutě Lukáš Kalvach a pojistku přidal Jean-David Beauguel. V 87. minutě snížil střídající David Moberg Karlsson. Hosté však už cennou výhru udrželi po šestiminutovém nastavení i Brabcově zákroku ve vápně, po kterém sudí Berka po konzultaci s videorozhodčím penaltu neodpískal.

Plzeňští před pozastavením sezony s novým trenérem Guľou vyhráli všechny čtyři zápasy nejvyšší soutěže, teď přidali další úspěch a po podzimu šestnáctibodové manko na vedoucí Slavii je v tuto chvíli poloviční.

Sparta v lize už šestkrát po sobě nezvítězila a zůstala devátá. Poslední výhru si připsala v prosinci nad Mladou Boleslaví.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Aleš Čermák (uprostřed) z Plzně se snaží uniknout sparťanům Michalu Sáčkovi (vlevo) a Ladislavu Krejčímu.

Liberci se nepovedl vstup do restartované sezony, v sobotní dohrávce prohrál v Teplicích 0:2, ale na hřišti Českých Budějovic si Severočeši spravili náladu a poskočili na čtvrté místo. Slovan díky gólu Alexandra Baluty z 50. minuty naplno bodoval ve čtvrtém z pěti jarních zápasů. Budějovičtí Liberec v nejvyšší soutěži neporazili už potřinácté v řadě, nepovedl se jim návrat do obnovené sezony, prohráli třetí ligové utkání za sebou a v neúplné tabulce zůstali osmí.

Klokanům tři body zařídili Josef Jindřišek z penalty, Petr Hronek, vlastní gól Jevgenije Nazarova a Kamil Vacek. Pražané se díky druhé výhře za sebou přiblížili na rozdíl tří bodů desáté Olomouci, která drží poslední příčku zaručující start ve skupině o pohárovou Evropu. Hosté nenavázali na sobotní výhru 2:0 v dohrávce s Libercem a zůstali dvanáctí.

Fotbalisté Karviné ani v pátém zápase jarní části neprohráli a neinkasovali 454 minut. V tabulce jsou třináctí. Opavští i po 25. kole zůstali předposlední s náskokem tří bodů na šestnáctou Příbram. S 11 góly mají nejhorší ofenzivu soutěže, už popatnácté v probíhajícím ročníku nedokázali skórovat.

Středeční program 25. kola:
Bohemians - Teplice 4:0
Branky: 12. JIndřišek z pen., 21. Hronek, 65. Nazarov vlastní, 90.+2 Vacek
Č. Budějovice - Liberec 0:1
Branka: 50. Baluta
Opava - Karviná 0:0
Sparta - Plzeň 1:2
Branky: 87. Karlsson - 26. Kalvach, 52. Beauguel
Úterní zápasy

Reklama