Hlavní obsah

Blažek: Mě už trénují jenom bývalí spoluhráči nebo soupeři

Hned s pěticí brankářů začala fotbalová Sparta přípravu na jaro. Po příchodu trenéra Martina Haška se spekulovalo o tom, že nejzkušenější z nich by mohl odejít. Jaromír Blažek však má spolu s obráncem Tomášem Řepkou jistotu, že zůstane. Jejich setrvání potvrdil hlavní trenér Jozef Chovanec. Bývalý reprezentační gólman se tak mohl do zimní dřiny vrhnout s čistou hlavou.

Článek

Co jste během dovolené říkal zprávám o tom, co všechno se na Letné chystá?

Přestal jsem číst noviny a dívat se na televizi. Vyrazili jsme na hory do Itálie, kde jsme prožili svátky bez stresu a v klidu lyžovali. O Spartě jsem věděl jen tolik, že odcházejí Míra Slepička a asistent Siegl a přicházejí dva noví trenéři Hašek s Kmochem.

Právě v souvislosti s návratem Martina Haška se vyrojily otazníky, zda vy dva budete moci spolupracovat... Sám trenér je však hned na začátku přípravy rozptýlil.

Někdo to asi chce mít zajímavé. V nároďáku jsme se s Martinem tuším minuli, ve Spartě jsme spolu hráli dvakrát. Mohu jen potvrdit to, co on řekl o mně a o Tomáši Řepkovi - nemám s ním absolutně žádný problém. Dříve jsme spolu dokonce byli dvakrát či třikrát na dovolené. Mezi námi bych nic nehledal.

Jenže při vašem posledním společném působení se zdálo, že zatímco Hašek byl s Hřebíkem, vy jste byl proti.

Musím říci, že v té době jsme se v kabině kolikrát nestačili divit, kdo a kde k takovým informacím přišel...

Není pro vás přece jen trochu zvláštní, že teď budete poslouchat trenéra, jehož dobře znáte jako spoluhráče?

Pro mě v tom není žádný rozdíl. Mě totiž v poslední době trénují už jen bývalí spoluhráči nebo soupeři.

Kromě nových trenérů přicházejí i první posily. Věříte, že po špatném podzimu Spartu okysličí?

Okysličit se v první řadě musíme my všichni, kteří jsme u toho byli. Především prvních čtrnáct dnů budeme makat a dřít, abychom se nachystali na první jarní kolo. Věřím, že pokud ho zvládneme, mohlo by být dobré i celé jaro.

Před rokem jste byl v Norimberku. Jaký je rozdíl mezi zimní přípravou doma a v Německu?

Hlavně v délce dovolené a přípravy. V Norimberku jsme měli asi deset dnů volno, v lednu odjeli na deset dnů do Španělska a pak už se hrálo. Tady budeme v přípravě lítat měsíc a půl.

Spartu čeká v zimě dost zápasů, před herním soustředěním ve Španělsku ještě vyrazíte na turnaj do Hong Kongu.

Pro mě to není nic nového. Vzpomínám si, že jednou jsme za Petržely v Bohemce měli asi patnáct zápasů za měsíc, to jsme prakticky pořád jen hráli.

Reklama

Související témata: