Hlavní obsah

Fotbalisté Brna zahájili přípravu pod novým trenérem Beránkem

Ofenzivní hru začal hned od prvního tréninku vyžadovat nový kouč brněnských fotbalistů Miroslav Beránek, který v sobotu začal s týmem zimní přípravu. Moravané dali na podzim v šestnácti ligových utkáních pouze 17 branek.

Článek

"Musíte hrát útočně, fotbal je o gólech. V pásmu pětadvaceti metrů před brankou už musíte myslet jen na zakončení akce. Pouze kombinovat ve středu pole nemůžete," nabádal Beránek hráče po bezbrankovém poločase tréninkového utkání. Fotbalisté si vzali jeho slova k srdci a po změně stran už předváděli více ofenzivních prvků.

Pětadvacítka hráčů absolvovala nejprve po srazu na stadionu v Králově Poli vážení po vánočních svátcích a poté se přemístila do tréninkového centra v Brněnských Ivanovicích. Hlavní náplní zahajovacího tréninku byla hra na dvě branky na umělém trávníku.

V úterý podstoupí hráči lékařské testy v Praze. Už za týden odehrají v Brněnských Ivanovicích první dvě utkání Tipsport ligy se Zlínem a Olomoucí.

V týmu zatím chybí Elton Lira, který přiletí z návštěvy v Brazílii začátkem příštího týdne. Po operaci slepého střeva je do pondělí hospitalizován útočník Michal Rabušic. Marek Střeštík a Libor Baláž pouze rehabilitují po artroskopické operaci kolena, Lukáše Marečka vyřadila angína. Jarní část sezony zřejmě nestihne Karel Večeřa, jenž se podrobil operaci chrupavky v koleně a ještě minimálně tři měsíce bude bez fotbalu.

Pospěch se konkurence nebojí

Do přípravy už se zapojila posila z Artmedie Petrželka Zbyněk Pospěch. "Do Brna jsem se těšil, od mládí jsem tu chtěl hrát. Konkurence v útoku se nebojím, v každém týmu se musí bojovat o místo v sestavě," uvedl bývalý hráč Opavy, Slovácka a Liberce.

Z hostování se vrátili František Schneider, Martin Hanák a z juniorky přišli Martin Jílek a brankář Václav Hladký.

Brankář Martin Lejsal strávil přípravu osamoceně v posilovně. "Trenér Hron mi řekl, že mám tři kila navíc. Tak je chci co nejrychleji shodit," žertoval gólman.

Zimní příprava se odehraje podle scénáře, který nachystal bývalý kouč Brna Petr Uličný. "Dal bych přednost jiné variantě, ale už bylo dopředu všechno smluvně nachystáno, takže necháme původní plán," uvedl Beránek, jenž už má v Brně k dispozici byt, kde zatím žije sám. Manželka se psem se chystá přijet později.

Reklama

Související témata: