Hlavní obsah

Fotbalisté Bohemians Praha se sešli k ostrému startu přípravy

PRAHA

Fotbalisté Bohemians Praha sice už na konci prosince absolvovali zátěžové testy, ale ostrá zimní příprava jim začala až dnes. Úvodní trénink na Střížkově byl předehrou před kondičním soustředěním v Harrachově, kam nováček odcestuje v neděli.

Článek

Z podzimní sestavy chyběli na startu přípravy ofenzivní mladíci Jan Vošahlík, Tomáš Jablonský a Jiří Jeslínek, jimž skončilo hostování a vrátili se do svých klubů. Bohemians však o ně mají zájem i pro jarní sezonu, a proto budou jednat s jejich mateřskými kluby.

Nováček, který figuruje nečekaně na jedenáctém místě tabulky, zažívá oproti ostatním prvoligovým celkům nezvyklou přípravu. Po skončení podzimní části sice dostali hráči volno, ale hned po týdnu se znovu sešli. "Měli jsme lehčí tréninky s doplňkovými sporty, byli jsme v hale i na hokeji," přiblížil na webových stránkách klubu kouč Luboš Urban.

Také závěr roku strávili Bohemians odlišně než většina klubů; od 27. do 30. prosince jako první absolvovali testy na FTVS v Praze. "To, že jsme tam byli první, má svoje souvislosti. Na fakultě totiž bývá leden totálně obsazený dalšími mančafty. I pro nás trenéry je pak snadnější připravit tréninkový plán," dodal Urban.

Už v neděli vyrazí Pražané do Krkonoš, kde budou týden získávat nabírat kondici. Pak je čeká několik přípravných duelů a v plánu mají soustředění v Turecku. Generálku na start ligy by měli Bohemians sehrát v polovině února proti druholigovému Ústí nad Labem.

Reklama