Hlavní obsah

Plzeňští fotbalisté zahájili přípravu i se stoperem Hájovským

Šestadvacet fotbalistů v neděli odpoledne nastoupilo do přípravy Viktorie Plzeň. Sedmý tým prvoligové tabulky čekají během sedmitýdenního programu také dvě soustředění a pořádná porce 11 přípravných zápasů. Jedinou novou tváří je zatím stoper Tomáš Hájovský, který přichází ze Sokolova, z obvyklého kádru chyběl kvůli viróze Jan Rezek.

Článek

Na kondiční soustředění do Písku by však podle klubového webu měl už tento útočník vyrazit, podobně jako mladíci Lukáš Nový, Jiří Bauer nebo Jakubové Blažek a Dvořák, kteří přicházejí z rezervy.

Mezi dobré známé se naopak vrátil brankář Michal Daněk, který ukončil hostování v Teplicích. "Moc jsem se už na kluky těšil. Vím však, že mi nedá nikdo nic zadarmo. Bude záležet pouze na mně, jak se s tím vypořádám," řekl gólman, který by se mohl stát znovu brankářskou jedničkou západočeského klubu.

Naopak chybět už bude Radek Hochmeister, který se vrátil do Liberce, Zdeněk Šmejkal s Vítězslavem Brožíkem jsou v Příbrami a Lukáš Vaculík bude hrát za Viktorii Žižkov.

Hájovský byl rád, že se mu podařilo Plzně přestoupit. Už v létě o něj měla Viktoria velký zájem, ale tehdy se kluby ještě nedohodly. "Jsem moc rád, že to vyšlo nyní a že jsem dostal příležitost. Udělám maximum, abych nezklamal," prohlásil vytáhlý stoper.

Fotbalisté dnes vyběhli k prvnímu tréninku na stadionu v Luční ulici, v pondělí odjedou na soustředění do Písku, kde je čeká pestrý program. "Nejsem zastáncem pouhého běhání. Dopolední tréninky budou na hřišti, odpolední zaměříme na sílu včetně posilovny," uvedl trenér Pavel Vrba.

Reklama

Související témata: