Hlavní obsah

Budějovice vyrazily do Frymburku s mladým bekem Uvírou

ČESKÉ BUDĚJOVICE

S dvacetiletým obráncem Martinem Uvírou, který přišel na testy z druholigové Opavy, vyrazili fotbalisté Českých Budějovic na kondiční soustředění do Frymburku. Trenér Pavel Tobiáš přivítal na startu zimní přípravy celkem 21 hráčů, záložník Hudson, jenž trávil svátky v rodné Brazílii, se připojí k týmu v úterý.

Foto: David Veis, ČTK

Petr Benát (vlevo) a Tomáš Stráský z SK Dynamo se radují z remízy 2:2 v utkání 13. kola první fotbalové ligy proti Slavi.

Článek

Jihočeši si v pondělí pořádně přivstali. Sraz po dovolené jim kouč naplánoval už na čtvrt na osm ráno a vzápětí se vydali na cestu do Frymburku. V sousedství Lipenské přehrady bude Dynamo nabírat sílu do pátku, kdy se vrátí zpět do Českých Budějovic.

Mužstvo zatím nepotkaly žádné výraznější změny. Vedle Uvíry se k týmu z nových tváří připojili pouze dva osmnáctiletí záložníci Rastislav Bakala a Milan Nitrianský, které si Tobiáš vyhlédl v dorostu.

Během zimní přestávky si vedení Dynama pojistilo služby zkušených stoperů Tomáše Hunala a kapitána Davida Horejše, s nimiž podepsalo nové smlouvy. "Na prodloužení kontraktu jsme se navíc dohodli i s útočníkem Markem Plichtou," uvedl na klubovém webu sportovní manažer Jihočechů Roman Rogoz.

Po návratu z Frymburku budou Českobudějovičtí trénovat v domácích podmínkách a sehrají několik duelů s týmy z nižších soutěží. Vrcholem jejich zimní přípravy pak bude herní soustředění v Piešťanech na začátku února.

Reklama