Hlavní obsah

Metelka má tři varianty: Ostrava, Opava, nebo cizina

OSTRAVA

Fotbalista František Metelka nemá po návratu z hostování v Opavě do Ostravy jasno o své budoucnosti: před jarní částí sezóny jsou před ním tři varianty. Osmadvacetiletý záložník může zůstat v jednom ze slezských klubů, anebo zamířit do některé ze zahraničních lig, které se hrají systémem jaro-podzim.

Článek

V domácích soutěžích nemá Metelka na výběr. Podle řádů FIFA nemůže v sezóně vystřídat více než dva kluby, což už splnil podzimním odchodem z Ostravy do Opavy. Reálně se stále jeví jeho možný návrat do druholigového Slezského FC, ale kluby se zatím nedohodly na podmínkách.

"Alternativ je více. Tou další je odchod do soutěže v zahraničí, které se hrají systémem jaro-podzim a v březnu tam tudíž začínají ročníky 2009/2010. Hráč se ale momentálně připravuje u nás a nemá smysl předjímat," řekl v úterý předseda ostravského představenstva Tomáš Trucha.

Odlišné herní schéma se začátkem sezóny na jaře mají především skandinávské soutěže. Z těchto končin se o Metelku už dříve zajímaly některé z dánských klubů, naposledy Viborg. Podle agenta Milana Martinoviče Metelka v povědomí klubových manažerů stále je. "Pravda je, že variant je více. Uvidíme, jak se během ledna situace vyvine," podotkl Martinovič.

Hráče se nevzdává ani Opava, kde se Metelka vypracoval v důležitou postavu ambiciózního týmu trenéra Radoslava Látala. Kluby hledají kompromis: Ostrava preferuje přestup, druhá strana se kloní k prodloužení hostování. "Je to otázka dalších jednání," uvedl Trucha.

Reklama

Související témata: