Hlavní obsah

Rajnoch opouští Mladou Boleslav, náhradou je sparťan Kúdela

MLADÁ BOLESLAV

Český fotbalista Jan Rajnoch opouští druhý celek ligové tabulky Mladou Boleslav a posílí bundesligovou Energii Chotěbuz, kde se dohodl na půlročním hostování s následnou opcí. Jako náhradu získal trenér Pavel Hapal do týmu Ondřeje Kúdelu z pražské Sparty, jenž podepsal smlouvu na 3,5 roku.

Článek

Rajnoch se na podzim dostal do české reprezentace a v zimě se začalo hovořit o jeho přestupu do zahraničí. Vybral si nakonec Německo. "Zatímco s Mladou Boleslaví bych hrál o titul, Chotěbuz čeká na jaře boj o záchranu. Je to ale Bundesliga, takže pro mě jde o posun vpřed, na který mám už věk," řekl Rajnoch ke svému rozhodnutí.

Vedení středočeského klubu o odchodu svého kapitána informovalo na mimořádné tiskové konferenci. Rajnoch se s šestnáctým celkem bundesligy dohodl na půlročním hostování s následnou opcí na přestup. V případě neuplatnění opce se Rajnoch vrátí zpět do Mladé Boleslavi, kde ve středu zároveň prodloužil smlouvu do 31. prosince 2010.

"Pokud by Chotěbuz sestoupila, Honza se buď vrátí do Boleslavi, nebo by odešel jinam do Německa. Pokud se klub udrží, vstoupí v platnost smlouva, která je připravena na tři a půl roku. Proto jsme zvolili formu hostování," řekl hráčův agent Pavel Zíka. Podle našich informací Středočeši za Rajnochovo hostování vyinkasují 8 miliónů korun, jako případný doplatek pak necelých 40 miliónů.

Smíšené pocity

„K přestupové částce se nemůžeme a ani nebudeme vyjadřovat,“ odmítl potvrdit finanční stránku přestupu ředitel obchodu a komunikace klubu Petr Svěcený.

„Z přestupu mám smíšené pocity, protože z mužstva, jakým je Mladá Boleslav, se neodchází vůbec lehce. Chotěbuz beru jako novou výzvu a posun v kariéře. V Německu se určitě poperu o místo v sestavě a za půl roku se uvidí, zda-li jsem se vydal správným směrem,“ nechal se slyšet osmadvacetiletý středopolař. „Kdyby mé působení v Německu nevyšlo, nebyl by pro mě žádný problém vrátit se zpět,“ doplnil Rajnoch.

Středočeši hned získali náhradu za odcházejícího kapitána. Mladý Ondřej Kúdela přichází ze Sparty na přestup za částku údajně kolem 12 miliónů korun. Smlouvu podepsal do 30. června 2012. „Jsem Boleslavi moc vděčný za to, že mně dala šanci. Je to pro mě další motivace a budu rád, když bude vše klapat,“ poznamenl v útrobách stadiónu Kúdela a pokračoval: „S trenérem Hapalem jsem mluvil, řekl mně, že se mnou počítá do středu zálohy, kde bych měl nastupovat místo odcházejícího Honzy Rajnocha.“

Během dvou let se Kúdela na Letné neprosadil a transfer je řešením pro všechny tři strany. "Pořádnou šanci dostal Ondra až na konci podzimu, ale pak nastaly ve Spartě další změny. V Boleslavi by se měl vrátit na svoji původní pozici defenzivního záložníka," poukázal Zíka.

Reklama