Hlavní obsah

Zlín testuje Brazilce Santose i bývalou oporu Lukaštíka

ZLÍN

Po podzimu poslední tým fotbalové ligy Zlín testuje pětadvacetiletého Brazilce Jeana Marcela dos Santose a také svou bývalou oporu Josefa Lukaštíka. Oba se zapojili poprvé do přípravy na čtvrtečním dopoledním tréninku na hřišti ve Vršavě. Zlín v přípravách na boj o udržení zoufale hledá posily do středové řady, která byla dosud jeho slabinou.

Článek

Pětadvacetiletý Santos hrál v Brazílii druhou ligu a v Evropě je poprvé. "Reference na něj máme dobré. Je ale otázkou, jak si poradí se současnými mrazivými podmínkami. V sobotu by měl nastoupit v Tipsport lize v Brně k jednomu ze dvou zápasů," řekl předseda představenstva Ladislav Valášek.

Zkušený Lukaštík odehrál poslední prvoligové utkání v dresu Zlína koncem května 2007, půldruhého roku pak hrál druhou ligu ve Fulneku. V nejvyšší soutěži má třiatřicetiletý hráč na kontě 93 startů a tři góly.

Zlín také jedná s Baníkem Ostrava o Martinu Lukešovi. "Tato varianta ale přichází v úvahu pouze v případě, že by Lukeš neodešel do Levski Sofia. Naše naděje není proto z tohoto pohledu příliš velká. Hledáme hlavně možnosti posílení z moravských zdrojů," dodal Valášek.

Reklama

Související témata: