Hlavní obsah

Fotbalista Libor Došek bude zřejmě hostovat na Žižkově

PRAHA

Fotbalový útočník Libor Došek by se už koncem týdne mohl zapojit do přípravy Viktorie Žižkov, kam by měl zamířit na půlroční hostování ze Sparty Praha. Podle zákulisních informací se už sblížily názory obou klubů a v nejbližších dnech by mohlo dojít také k dohodě mezi hráčem a jeho novým zaměstnavatelem.

Článek

Sparta by chtěla, aby se Došek dostal znovu do plného herního zatížení pro případný letní odchod do zahraničí; na Žižkově by k tomu mohl najít ideální podmínky. Hráčův agent Ondřej Chovanec věří, že se hostování uskuteční. "Všechno je na dobré cestě, až dojde k dohodě klubů, sedneme si se Žižkovem nad hráčskou smlouvou a věřím, že se domluvíme," uvedl manažer.

Došek přišel na Letnou v roce 2005 a významně přispěl k double v sezoně 2006/07. Loni toho ale po zranění už mnoho nenahrál, za celý kalendářní rok vstřelil pouze jeden gól. V české lize má třicetiletý fotbalista na kontě 252 utkání a 69 branek.

Došek nemusí být jediným letenským hráčem, který v zimě zamíří na Žižkov. Funkcionáři Viktorie projevili také zájem o sparťanského obránce Petra Voříška, i když ten by nejraději odešel do Rakouska. Tamní ligu dobře zná z působení v Rapidu Vídeň.

Reklama

Související témata: