Hlavní obsah

Fotbalová Sparta se mění. Potřetí během rozehrané sezóny

PRAHA

Najde fotbalová Sparta konečně optimální složení sestavy, s níž se ještě vloží do bitvy o kvalifikaci Ligy mistrů? To je otazník, který provází zimní přípravu letenského týmu. Kádr se teprve tvoří, o odchodu některých hráčů se zatím jen spekuluje. Jisté je, že hlavní kouč Jozef Chovanec a nový první trenér Martin Hašek budou mít k ruce určitě víc cizinců než na podzim.

Článek

Zadání zůstává stále stejné, ale do jeho řešení se fotbalová Sparta pouští během rozehrané sezóny již potřetí. Ráda by zase měla silný tým, který ještě nedávno alespoň na domácí scéně vládl. Na podzim ovšem totálně selhala. V létě angažovaný trenér Vítězslav Lavička se musel po pár týdnech poroučet, pád nezastavil ani jeho nástupce Jozef Chovanec.

„Sparta ještě neřekla poslední slovo,“ vzkázal Chovanec konkurenci po skončení černého podzimu.

Jak tedy bude vypadat jarní Sparta? První podstatnou změnou je zavedení jakéhosi anglického modelu. Chovanec zůstává jako ředitel i hlavní trenér, Martin Hašek byl uveden do nově zřízené funkce prvního trenéra, který vede přípravu. Detailní rozdělení jejich práce na Letné nekomentují, stejně jako chystané změny v kádru.

Několik hráčů se vrátilo z hostování, novými hráči jsou Roman Hubník, Němec Peter a Chorvat Pamič. Ve hře by měl být ještě rakouský obránce Hoheneder a snad i gólový útočník. Do Chorvatska naopak odešel nejlepší podzimní střelec týmu Slepička, do Mladé Boleslavi přestoupil mladý Kúdela. Útočník Došek je blízko hostování na Žižkově, nejasná je pozice Kisela, Matušoviče či Voříška. Místo asi nezbude pro Kučeru a Hada.

Jistotu zatím paradoxně dostali jen Blažek a Řepka, o nichž se spekulovalo, že se nesnesou s novým trenérem. „Nikdy jsem s nimi nebyl ve sporu, nemám s nimi žádný problém,“ ujistil Hašek.

Nová stoperská dvojice

O místo v brance tak budou usilovat zkušený Blažek, jehož mezi tyče na podzim vrátil Chovanec, a Kozáčik, na nějž v úvodu sezóny vsadil Lavička.

V obraně se rýsuje nová stoperská dvojice Řepka - Hubník. Na levý kraj míří talentovaný Chorvat Pamič ze Salcburku, na pravé straně by se v případě odchodu Voříška mohl usadit univerzál Kladrubský, jemuž by stabilizace na určitém místě v sestavě jen prospěla.

V záloze by neměl být žádnou novinkou trojlístek Vacek, Hušek, Berger. Na ofenzívních krajích by Kuliče mohl doplnit nováček Peter a o jediné místo na hrotu se nejspíš pobijí Wilfried s Holendou. Tyto předpoklady samozřejmě vycházejí z podzimního modelu rozestavení.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články