Hlavní obsah

Sparta získala dalšího cizince, chorvatského obránce Pamiče

Fotbalová Sparta získala potenciálního nástupce reprezentanta Michala Kadlece. Ze Salcburku získala levonohého obránce Manuela Pamiče. Člen chorvatské jedenadvacítky přichází na Letnou na roční hostování s opcí.

Článek

Letenští získali v lednovém přestupním termínu již druhého cizince. Zatímco Němec Sergio Peter přišel z Blackburnu na přestup, Chorvat Manuel Pamič bude ve Spartě rok hostovat s následnou opcí.

Jednání s rakouským klubem Red Bull Salcburk dotáhli Paražné v pátek po poledni. „Pamič je mladý hráč s velkou perspektivou,“ říká personální ředitel Sparty Jakub Otava na adresu levonohého obránce. „Věříme, že se rychle zapracuje do týmu a už na jaře bude stabilním hráčem základní sestavy.“ levonohý obránce přichází na roční hostování s následnou opcí.

Pamič zahájil kariéru v týmu z jeho rodného města, NK Žminj. V osmnácti letech si jeho talentu všimli zástupci NK Istra 1961. Tam se však zdržel jedinou sezónu a v roce 2006 přestoupil do NK Rijeka.

Vytáhlý mladík začal dostávat pravidelné pozvánky na srazy národního týmu do 21 let, dařilo se mu i v klubovém dresu. Z postu obránce dokonce vstřelil důležitý gól, jímž zařídil ligové vítězství nad Dinamem Záhřeb. Přesně před rokem upozornil na talent svého krajana v Salcburku tamní kapitán Niko Kovač a bohatý rakouský tým vyplatil Rijece za Pamičův přestup v přepočtu okolo 25 miliónů korun. Trenér Co Adriaanse však dal Manuelovi šanci jen v šesti ligových utkáních.

Pamič se k mužstvu připojí v sobotu, ale na halovém turnaji Fortuna Víkend šampionů ještě hrát nebude.

Reklama

Související témata: