Hlavní obsah

Plzeň zdolala Bohemians 1905 a je ve čtvrtfinále Tipsport ligy

PRAHA

Fotbalisté Viktorie Plzně si vítězstvím 2:1 nad Bohemians 1905 zajistili postup do čtvrtfinále Tipsport ligy. Západočeši ve skupině A neztratili ani bod. O své nedělní výhře rozhodli ve druhém poločase, kdy dokázali obrátit nepříznivé skóre.

Foto: Jaromír Pech/www.fcviktoria.cz

Kapitán Viktorie Plzeň Pavel Horváth.

Článek

Plzeňský kouč Pavel Vrba poslal od začátku do zápasu pozměněnou sestavu proti předchozím zápasům a druholigový soupeř toho dokázal využít. V 25. minutě Kotyza otevřel hezkým volejem skóre. Po přestávce převzala iniciativu Plzeň a v poslední půlhodině zápas otočila. Na hřiště přišel Horváth a hned naservíroval z přímého kopu míč na hlavu Radovi, který vyrovnal. Osm minut před koncem rozhodl vítězným gólem Trapp.

"Již před turnajem jsem říkal, že chci dát příležitost všem hráčům z kádru, proto dnes bylo více změn než v minulých zápasech. V prvním poločase byla naše hra rozháraná, nedokázali jsme podržet míč. Soupeř byl lepší a zaslouženě vedl," řekl Vrba. Podle něj rozhodl příchod Horvátha. "Přihrál Radovi na gól a od té doby jsme byli jasně lepší," uvedl kouč Plzně, který si postěžoval na obutí některých hráčů. "Bylo zvláštní, že někteří se více klouzali než běhali," dodal Vrba.

Pořadatelé Tipsport ligy již vylosovali dvojice pro čtvrtfinálové zápasy, které se budou hrát ve středu 21. ledna: 11:00 Plzeň - dosud neurčený soupeř (Praha), 14:00 Žižkov - Ústí nad Labem (Praha), Brno - Inter Bratislava (Brno, přímo ČT4), 16:00 Žilina - Slovácko (Brno).

Zimní fotbalová Tipsport liga:
Skupina A:
Bohemians 1905 - Plzeň 1:2 (1:0)
Branky: 25. Kotyza - 60. Rada, 82. Trapp. Rozhodčí: Kovařík - Koval, Černý. Diváci: 400.
Sestava Plzně: Poštulka (46. Ticháček) - Limberský, Navrátil (46. Hájovský), Halama (60. Nový), Lecjaks - Paulo Rodrigues (60. Horváth), Trapp, Rada, Dvořák (46. Petržela) - Tatanašvili (46. Varadi), Mlika (46. Krbeček). Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: